“NE ZNAMO OTKUD NAŠA ĆERKA U KOLIMA SA TOLIKO STARIJIM MUŠKARCEM”: Roditelji povređene devojčice iz Novog Sada u šoku

Crna hronika

Petnaestogodišnjakinja koja je povređena u stravičnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Novom Sadu, u kojoj je nastradao vozač automobila u kome su bili Muarem B. (35), nalazi se van životne opasnosti, a kako se saznaje danas će biti operisana u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Roditelji povređene petnaestogodišnjakinje zahvaljuju Bogu što im je ćerka preživela ovu strahovitu nesreću i još ne znaju šta je radila sa pokojnim Muamerom u kolima.

– Sreća u tako strašnoj nesreći je što je zadobila “samo” prelom ruke i danas je na programu za operaciju. Još malo se ugruvala, udarila je grudni koš sa leve strane ali na sreću nije u životnoj opasnosti i nadamo se da će se brzo oporaviti – rekla je majka povređene devojčice.

Kaže i da njoj i suprugu nije jasno kako se našla u kolima sa pokojnim Muamerom koji je toliko stariji od nje te da čekaju da policija obavi istragu tim povodom.

– Koliko znamo, on je prijatelj njene drugarice pa samim tim i njen poznanik ali ne znamo otkud ona zajedno sa njim u kolima i to sama. Nismo ni stigli da pričamo sa ćerkom o tome. Znamo samo da je otišla sa drugaricom u grad i javila nam se kasnije da idu nešto da jedu. Posle toga su navodno otišli još negde i pretpostavljamo da ju je Muarem vozio kući a da je drugarica ostala sa momkom i da se verovatno sa njim vraćala kući. Tako smo nešto načuli ali nemamo prave informacije. Takođe, nismo znali da je Muarem imao toliko godina tako da nam je još čudnije zašto je pristala da ide sa njim sama. Ona je tinejdžerka i kao i svi u tim godinama ima svojih “bubica” ali je dobro dete. Neka joj ovo bude za nauk da pazi u buduće s kim se druži i s kim seda u kola – priča uzrujana majka.

Prijatelji povređene petnaestogodišnjakinje imaju samo reči hvale za nju i takođe im nije jasno kako se zadesila u kolima sa Muamerom.

– Ona je divna devojka, dobra drugarica i vrhunska sportistkinja koja nastupa za reprezentaciju Srbije u savateu. Nikada sa njom nije bilo nikakvih problema pa je i nama čudno zašto je sela u kola sa tim muškarcem. Nadamo se da će se brzo oporaviti – priča jedan prijatelj povređene devojke.

Telo Muamera B. prebačeno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu gde će između ostalog biti urađene toksikološke analize kako bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata što bi dodatno rasvetlilo nedoumice o tome kako se desila ova strašna nesreća.

Podsetimo, staravična nesreća dogodila se jutros oko 2 časa i 20 minuta u Bulevaru Jovana Dučića ispred broja 33 u Novom Sadu. Kako se nezvanično saznaje do nesreće je došlo zbog neprlagođene brzine kretanja na vlažnom i klizavom kolovozu te je Muamer izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa kolovoza u levu stranu, udario u ivičnjak, a zatim u plastični kontejner za smeće i na kraju je levom bočnom stranom automobila udario u drvo.

Petnaestogodišnjakinja je zatečena na zadnjem sedištu sa desne strane, a Muameru su noge bile ispod volana, a telo na suvozačkoj strani. Smrt muškarca konstatovana je na licu mesta.

(Kurir.rs/Blic)