Dječak (7) zarobljen u tijelu starca: Djeca ga zlostavljaju, a on ima samo jednu želju

Svijet

Sedmogodišnji dječak iz Sirije je zbog teškog genetskog poremećaja zarobljem u tijelu starca. Djeca ga zlostavljaju, a on ima samo jednu želju!

Sedmogodišnji Mohamed je rođen u Siriji s teškom genetskom bolešću zbog koje izgleda kao star čovjek. Zbog toga ima probleme. Djeca ga prozivaju i izbjegavaju, a gdje god se pojavi privlači poglede.

„Želim biti lijep kao ostala djeca i da idem u školu“, rekao je Mohamed i kroz suze rekao da ga druga djeca neće ostaviti na miru.

Nakon što je priča o njemu izašla u javnost, pojavio se Husein Manaver, budući prvi muslimanski astronaut iz Britanije, koji je poželio na bilo koji način pomoći malom Mohamedu.

„Čim sam ga video poželi sam mu biti blizak, da mu budem prijatelj na neki način. Poželio sam mu reći koliko je poseban“, kaže Husain.

„Mohamedova priča nije samo priča o dječaku zarobljenom u tijelu starca, već priča o imigrantima. Njegova obitelj je izbjegla iz Sirije u Tursku, oni nemaju putovnice i stoga se ne mogu liječiti niti saznati od čega konkretno Mohamed boluje. Izbacili su ih iz stana jer nisu imali novca za stanarinu. Jedva smo im pomogli“, dodaje on.

Husein je uz pomoć nevladinih organizacija pokrenuo akciju sakupljanja novca za Mohameda i njegovu mnogočlanu obitelj.

Pronašli su im nov dom, ali tu se, kako kažu, bitka za pomoć ovoj obitelji ne zaustavlja.

Pogledajte kako izgleda Mohamed:

 

novizivot.net