Marija Šerifović odbila da bude mentorica transrodnoj takmičarki: Ja sam sve što ti nisi!

Showbizz

Pjevačica Marija Šerifović koja je već duži niz godina sastavni dio žirija emisije “Zvezde Granda”, odbila je da bude mentorica prvoj transrodnoj takmičarki koja se pojavila u ovom showu.

Naime, posljednju emisiju regionalnog showa obilježio je prvi nastup transrodne osobe, a riječ je o Alini Juhart iz Slovenije, koja već nekoliko mjeseci živi u Beogradu.

Alina je izvela pjesme “Pametna i luda” Marije Šerifović te “Lažu te” Amadeus benda, a samim svojim predstavljanjem privukla je dosta pažnje javnosti, kao i samog žirija.

Članovi su joj, izuzev Dragana Stojkovića Bosanaca, dali šest glasova za prolazak dalje, a pjevačica je, zatim, imala priliku izabrati svog mentora – rekavši kako joj “srce govori” da to bude Marija Šerifović.

Ipak, srbijanska pjevačica ju je odbila.

“Alina, moj glas tebi večeras ima puno veću težinu nego kao glas koji sam ti dala jer si lijepo pjevala. Ovo je glas za hrabru i odlučnu djevojku, za slobodnu osobu koja ima pravo voljeti kako želi, jer vam to pravo niko ne može uskratiti. Ali, ja ti nisam dobar mentor jer ne mogu podnijeti ta ‘tanana’ osjećanja. Ja radim to nervozno, glasno, grubo i ne bih se mogla nositi s nekim ko na to nježno reaguje. Čini mi se da si ti osoba nježnih osjećanja. A ja sam sve što ti nisi. Dobrodošla”, objasnila je Šerifović pred gledateljima.

Alina je na kraju kao svoju mentoricu odabrala Cecu.

Nakon svog nastupa, podsjetimo, Alina je dala i intervju objasnivši s kakvim se sve izazovima susreće.

Istakla je da je haljine počela nositi “javno” prvi put prije četiri godine, ali i da se nikad nije podvrgla bilo kakvim estetskim operacijama.

“To nije lak život. Ponekad kad šetam ulicom, ljudi me gledaju pa onda čuju glas, a ja moram da objasnim ljudima. Meni ništa nije teško, ali prije svega želim da pokažem da sam normalna žena koja voli da se ljubi, grli, da voli i živi život punim plućima”, rekla je pjevačica dodavši da ju je njena porodica prihvatila takvu kakva jeste, te da tu ima veliku podršku.

Klix