Otac i ćerka (9) poginuli u eksploziji u Istanbulu: Otišli u kupovinu i šetnju, a onda je usledio horor FOTO

Crna hronika

U jezivom bombaškom napadu u Istanbulu, koji se dogodio juče, a koji je okarakterisan kao teroristički napad, poginulo je šestoro ljudi, dok je 81 osoba povređena. Među poginulima su devojčica Ekrin (9) i njen otac Jusuf Mejdan

Turska policija uhapsila je jednu ženu, koju optužuju da je izvela napad, a koja je priznala povezanost sa terorističkom organizacijom. Među poginulima su Jusuf Mejdan i njegova ćerka Ekrin.

Ministarka za porodicu i socijalne usluge Derja Janik je u izjavi na Tviteru objavila da su u terorističkom napadu, život izgubili službenik ministarstva i njegova ćerka.

Ministarka Janik je poručila sledeće: „Naša srca je zatekla gorka vest o izdajničkom napadu u Istanbulu. Izgubili smo kolegu Jusufa Mejdana i njegovu ćerku Ekrin. Naše saučešće njegovoj porodici, rodbini i kolegama. Proklinjem ovaj izdajnički napad koji je ubio oca i njegovu ćerku. Mi kao država svim sredstvima stojimo uz porodice naše braće i sestara koji su izgubili živote i uz naše ranjene ljude. Nijedan fokus zla neće moći da naruši naše jedinstvo i solidarnost“.

Mejdan je, kako se navodi, u Istanbul došao sa porodicom povodom veridbe rođaka. Oni su u nedelju prošetali centralnom ulicom u kojoj je došlo do napada.

Porodica u nedelju otišla u kupovinu i obilazak. Dok je Mevlida bila u radnji, otac i ćerka su je čekali napolju, a onda je usledila eksplozija.

Jusuf i njegova ćerka su poginuli, dok je njegova žena tešo povređena. Porodica je u nedelju trebala da se vrati kući, pišu lokalni mediji.

nova.rs