Ovo je rodna kuća Miroslava Ilića: Odrastao je u njoj – Mrčajevci su mu u srcu (FOTO)

Zanimljivosti

Kada se spomene ime Miroslava Ilića, osim na njegove pesme i sjajan glas, mnogi pomisle i na Mrčajevce, njegovo rodno mesto.

Pevač nikad nije skrivao odakle je potekao i koliko voli svoju rodnu kuću, koju ćete sada imati prilike i da vidite kako izgleda.

Na imanju u Mrčajevcima, gde je bila porodična kuća pevač je napravio pravi mali raj za svoju dušu. Njegovi rođaci otkrili su šta je uradio sa starom kućom i koliko je pomagao ocu.

Miroslav i danas rado dolazi u svoje rodno mesto, a prema rečima nekih planira i da se vrati.

– Godinu dana je mlađi od mene, šiljkali smo se ovde kroz letve, bio je dobar – rekao je za Miroslava Ilića, Mićo, brat od strica i dodao:

– On je ostao isti, dosta je prizeman. Leteo je, ali nije leteo onako kao zvezda. Mogao je da stane da priča sa seljakom s’ kojim ‘oćeš.

Oni koji ga znaju i koji su upućeni pričaju da je za renoviranje rodne kuće dao čitavo bogatstvo.

– Ne mogu da rastumače njegov plan, on im objasni. Ceo dan su oko toga bili. Dolazili su i još drugi stručnjaci i isto nisu mogli da reše. Na kraju je prošle godine, došla jedna ženska osoba kod nas, mnogo je prošla, i rekla: „Svuda sam prošla ali lepše urađeno potkrovlje nisam videla“ – rekao je Mićo i još dodao:

– Kuću nije zapostavio uopšte, ona je ostala, samo je proširena u vis i temelj, dokle je kopan, pored je naliven… Ćerka i zet dolaze ovde najviše, pošto imaju i bazen dole, pa zet obožava da dođe, da vidi – kaže Milena Ilić snaja popularnog pevača i dodaje:

– On je ranije voleo da dođe, da sredi dvorište, da počisti. Pomagao je i roditelju oko posla, oko poljoprivrede. Sad ima neke ljude koji mu održavaju i dvorište i imanje. Evo tu su njegove šljive, koje je kupio pre nekoliko godina. To je prvo bilo njegovog oca, on je to prodao, pa je Miroslav posle kupio, da se vrati u njegove ruke.

Iako je već u penziju Miroslav još uvek nije doneo konačnu odluku da se preseli u rodne Mrčajevce.

– Ima ovde lepo sređeno, ali mislim da mu je lakše tamo u Beogradu. Ima on nekoliko stambenih objekata, šta ja znam… Ovde je lepše leti – kaže komšija koji je njegovom ocu dosta pomagao.

– Vuče ga selo, kuća, ima dole lep voćnjak, šljive, ali… metar moga sela Amerika cela – kaže meštanin Mrčajevaca koji je ispričao da je sa pevačem često putovao.

– Mi smo skoro pa generacija, stariji sam od njega dve, tri godine, ali sam dane i noći provodio sa njim i ovde i u Beogradu. Hrpa članaka, ploča, imam svega, sad kad bih to iznosio, trebalo bi mi sat vremena. – rekao je ovaj pevačev komšija.

blic.rs