Kada je vidjela lice svoje bebe, majka ju je odmah napustila. Djevojka je sada odrasla i svi joj se dive

Zanimljivosti

Kada je vidjela izgled lica bebe koju je rodila, razočarana majka ju je napustila. Liječnici su mislili sa djevojčica neće dugo živjeti.

Tina i njezin suprug su se upoznali u Hong Kongu. Zaljubili su se jedno u drugo i vjenčali nakon pet mjeseci. Ubrzo su upoznali bebu crvenog lica i odlučili je posvojiti.

Malena Mui Thomas bila je napuštena beba. Čim ju je prilikom rođenja vidjela, majka ju je odlučila ostaviti, jer je rođena potpuno crvena. Socijalni radnici su bili uvjereni da joj nikada neće naći dom, a onda su naišli Tina i njezin muž.

Mui je rođena sa, za to vrijeme, nepoznatim poremećajem, a liječnici su otvoreno rekli Tini da djevojčici zdravlje rapidno propada. Ipak, Tina i suprug Rog nisu odustajali od procesa posvajanja i tako je mala Mui s tri godine dobila nove roditelje.

Liječnici su mislili da djevojčica neće dugo poživjeti. Međutim, ne samo da je Mui i danas tu, već joj je i zdravstveno stanje sve bolje. Tek 2012. godine su njih troje saznali što je zapravo s njom – u pitanju je bio rijedak genetski poremećaj Harlequin ichthyosis, problem zbog kojega samo tijekom jedne noći izgubi kože koliko prosječan čovjek za dva tjedna. Nakon toga, koža bi joj bila crvena, upaljena, ogoljena i sklona infekcijama.

Takvo stanje pratile su i brojne uvrede vršnjaka, ali i odraslih ljudi. Na ulici bi je gađali, vrištali kad je vide i bježali. Ali Mui nije odustajala od namjere da živi kao i svaka druga djevojčica njezinih godina. Naučila je kako da prividno svlada uvrede koje su joj upućene, a u sebi je godinama razmišljala o samoubojstvu.

Hrabro i odlučno, Mui se sa svima uspjela izboriti, a najprije sa samom sobom. Sada je zadovoljna 23-godišnja djevojka, jedna od četvoro najstarijih koji toliko žive s ovim poremećajem.

Napisala je knjigu ,,Djevojka iza lica”, a bavi se i ragbijem unatoč velikim ograničenjima koje ima zbog bolesti. Naime, Mui se ne može uznojiti, zbog čega joj se tijelo vrlo brzo pregrije. Ona, ipak, ne odustaje od ovog sporta.

Pored svega, ona radi i kao terapeut u ustanovi za osobe s posebnim potrebama. O samoubojstvu ne razmišlja, živi sretno, koristeći sve što joj život pruža.

Ona je pravo nadahnuće, zar ne?

novizivot.net