Sin ubio majku i bacio je je u septičku jamu: Tužilaštvo proverava kome se nastradala obraćala za pomoć

Zanimljivosti

Nakon obdukcije tela potvrđeno je da je žena (65) zadavljena. Iako nema zvanične potvrde iz policije i Tužilaštva o počiniocu, sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smešten na Psihijatriji, prenosi Srpskainfo.

U mejlu koji je prosleđen Tužilaštvu navodi se da se Hana Jašarević, nekoliko dana pre nego što će biti ubijena, obraćala pojedinim institucijama nadležnim za prinudnu hospitalizaciju i zaštitu od porodičnog nasilja.

– Hana ih je obilazila prijavljujući sinove prijetnje i tražeći ili da se sin prinudno hospitalizuje ili da se njoj osigura zaštita. Ona je to činila jer se plašila za svoj život. No, niko od službenih lica nije reagovao – dio je pisma upućenog i medijima, a koje je poslao B.B.

Na upit Avaza, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da su dobili isti mejl te da će biti obavljene provere prijavljenih radnji.

– Takođe, i u predmetu u vezi sa samim ubistvom su već prikupljene, a i dalje se prikupljaju određene informacije koje će biti korištene kako bi se utvrdilo kome se nastradala ranije obraćala i u vezi s kojim okolnostima – naveo je u odgovoru Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Komšije nastradale nakon ubistva su govorile da ju je sin često znao maltretirati.

blic.rs