Djevojčica je pobijedila rak, a sada je na meti izrugivanja vršnjaka

Zanimljivosti

Djevojčici je dijagnosticiran rijetki oblik non-Hodgkinova limfoma.

Lynden Smith sedmogodišnja je curica koju su prozvali ”heroinom” nakon što je zbog svoje dijagnoze raka odlučila skupiti novac za istraživanje i liječenje raka kod djece.

Na ljeto 2019. godine Lynden je ponosno pokazala svoj prvi prištić roditeljima koji je imala na donjem dijelu leđa, ali to nije bio običan prištić, piše Daily Mail.

Nakon tjedan dana njen prištić je promijenio boju, a njeni zabrinuti roditelji, Dan i Amanda, odveli su je liječniku koji je rekao da je to samo upaljena urasla dlaka. No dva dana kasnije natekla je i upalila joj se desna prepona pa su liječnici njene uzorke poslali na testiranje.

Djevojčici je dijagnosticiran rijedak oblik raka
Nakon nekoliko tjedana, Lynden je dijagnosticiran rijetki oblik non-Hodgkinova limfoma. Imala je kancerogeni tumor u grudima i preponama te je morala proći šest intenzivnih kemoterapija i nekoliko mjeseci boravka u bolnici.

No, Lynden nije gubila nadu i ostala je hrabra. Kada je doznala svoju dijagnozu, samo je pitala majku može li donirati nekoliko dolara za istraživanje dječjeg raka. Iznenadila je svoju obitelj kada je prolazila kroz najteže vrijeme svoje bolesti, a odlučila je raditi narukvice koje će prodavati i zaradu dati u udruge.

Tijekom zadnjih šest mjeseci, Lynden je prikupila više od 385.000 kuna za istraživanje o dječjem raku. Lynden se borila s rakom trećeg stadija, samo jedan korak od raka koji se rijetko kada izliječi. Ipak, ona je uspjela i prije nekoliko mjeseci dobila je rezultate od liječnika da je pobijedila rak, piše

večernji.hr