OSUĐEN PROFESOR KOJI JE UZIMAO 100 KM MITA NA POLAGANJU VOZAČKOG ISPITA

Region

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbama Kantonalnog tužiteljstva Ze-do kantona i odbrane, dana 28.10.2022.godine, donio je presudu kojom se usvaja žalba tužilaštva a odbija žalba odbrane, te preinačava prvostepena presuda u odluci o krivično-pravnoj sankciji, tako što se optuženi Hodžić Mensud, za produženo krivično djelo Primanje dara i drugih oblika koristi osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

Podsjećamo, Općinski sud u Tešnju, dana 08.06.2022.godine, donio je osuđujuću presudu protiv Hodžić Mensuda, te mu za gore navedeno krivično djelo izrekao kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci.

Hodžić Mensud je osuđen što je kao odgovorna osoba, u svojstvu člana ispitne Komisije za vozače motornih vozila Ze-do kantona, u više navrata, primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učinit.

Podsjetimo, prema detaljima iz optužnice, Hodžić se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u svojstvu člana ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK, primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti.

U više navrata uzimao je novac od kandidata, da bi im osigurao nesmetano polaganje vozačkog ispita, a jedan od takav slučaj dogodio se 22.9.2018. godine, kada je tokom polaganja vozačkog ispita od kandidata uzeo 100 KM.

Inače, Hodžića je istraživalo Tužilaštvo i prema prijavi roditelje njegove učenice. Naime, prema navodima iz prijave, Hodžić je djevojčici slao SMS poruke, nudio joj seks, a potom i prijetio, da bi na kraju sve negirao.

crna-hronika.info