Dobili su savjet da prekinu trudnoću, no majka je rodila zdravog dječaka

Zanimljivosti

Roditelji su dobili savjet da zbog bebine bolesti prekinu trudnoću, no majka je rodila zdravog dječaka koji je sada napunio 5 godina.

Christal i Bernard Dreyer su bili oduševljeni kada im je u ruke došao njihov novorođeni sin, no ta radost nije došla jako lako.

Par iz Johannesburga dobio je savjet od liječnika da pobace bebu nakon što joj je dijagnosticirana spina bifida. No, majka je rodila zdravog dječaka koji je nedavno napunio pet godina.

Christa i njezin suprug Bernard imaju 40 godina te su bili presretni kada su saznali da očekuju bebu, no na ultrazvuku u 20. tjednu trudnoće dobili su strašne vijesti.

„Suprug i ja smo uši, liječnica je započela sa snimanjem, nije puno govorila, potvrdila je da su obje bebe dječaci i da je beba B (Karl) bila odlično. No, nije previše govorila o bebi A“, rekla je Christal.

Liječnica joj je kasnije rekla da su ju šalju na razgovor sa specijalistom za blizance jer je situacija bila hitna. Rekla je da su došli kući i pročitali riječi ‘spina bifida’ u izvještaju te su odlučili istražiti o čemu je riječ.

Bila je skrhana onime što je pročitala, no njezina joj je sestra rekla da se makne od računala i posjeti specijalista. Nakon nekoliko dana, kada je s mužem posjetila specijalista, on je potvrdio da njezin sin ima taj poremećaj.

Christal kaže da su im rekli da njihov sin neće imati dobru kvalitetu života i da će vjerojatno biti u kolicima s minimalnom moždanom funkcijom. Ujedno im je savjetovan test za kromosomske abnormalnosti koje su dolazile sa spina bifidom – Downov sindrom (trisomija 21), Patau sindrom (trisomija 13) i Edwardov sindrom (trisomija 18).

Dobili su savjet da prekinu trudnoću
Dan im je savjet da prekinu trudnoću, a specijalist im je sve objasnio u detalje što je roditeljima bilo užasno teško slušati.

Liječnici su objasnili da će proces uključivati stavljanje igle u bebino srce, zrak iz igle bi ubio bebu, a majka bi ju morala nositi do rođenja druge bebe kada bi uklonili i mrtvo tijelo.

VIDI OVO: Molitva za zdravlje: Ovako trebate moliti za ozdravljenje

Mora da im je bilo jako teško slušati savjete liječnika, no roditelji se nisu obeshrabrili, oni su odlučili osloniti se na Boga i vjerovati što je Božja riječ govorila o njihovom djetetu, a ne što je liječnik govorio.

Otišli su na kromosomske testove, ali su odlučili zadržati bebu i ne poslušati liječnika. Ta je odluka donesena nakon što ih je motivirao biblijski citat koji im je poslala jedna prijateljica. Riječ je u Jeremiji 29,11 u kojem piše: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.“

 

Bog im je dao utjehu i nadu
Bila je utjeha i nada koju im je Bog davao te potvrda da On ima kontrolu nad njihovim životima bez obzira na sve. Ta nova nada pomogla je Christal da nastavi trudnoću. Tri dana nakon poroda njezina je beba morala na operaciju da se ukloni vrećica koja se napravila na bebinoj kralježnici zbog spina bifide.

Maleni Deon je imao još jednu operaciju za uklanjanje viška tekućine iz mozga. U kratko vrijeme mu je već bilo mnogo bolje.

Kada je Deon imao dvije i pol godine počeo je samostalno hodati nakon kratke fizioterapije.

„Osjećala sam veliku radost u tim trenutcima“, rekla je Christal i dodala da je samo htjela otići liječnicima i pokazati im koliko su bili u krivu.

Dječak je napunio 5 godina
Danas Deon ima pet godina te se odlično razvija, no zbog operacije na kralježnici se ne može baviti sportom. Chrisal kaže da joj je teško objasniti mu zašto ne može igrati nogomet i slične sportove. Ujedno želi da roditelji u sličnoj situaciji uvijek budu puni nade i da ne uzimaju uvijek pretjerano ozbiljno liječnikov savjet o kvaliteti života njihovog djeteta.

Christal i Bernard dobili su mnogo podrške i nade od svojih kršćanskih prijatelja tijekom ključnog razdoblja u njihovim života te žele da ljudi znaju da uvijek postoji netko tko će vas poslušati i pomoći vam bez obzira na izazove s kojima se suočavate.

novizivot.net