Aleksandra Je Pre NESTANKA Ostavila Trag Koji Vodi Do UBICE: Mislio Je Da Se Izvukao, Pa Se Desio Obrt

Zanimljivosti

Aleksandra je pre NESTANKA ostavila trag koji vodi do UBICE: Mislio je da se izvukao, pa se desio obrt

Aleksandra Morgan je dogovorila sastanak sa Markom Braunom, ali je pre odlaska na taj sastanak ostavila tragove policiji i svojim sinovima, za slučaj da joj se nešto desi. Epilog tog sastanka se i dalje utvrđuje jer je Braun uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da ju je ubio. Ona je rukom pisala važne informacije koje je ostavila u svojoj kući da bi to pronašli njeni sinovi kao i policija, piše “Dejli Star”. Ona je nestala u novembru 2021. godine.

Aleksandra je ostavila dnevnik sa zapisima o namerama da se sastane sa Braunom, a ostavila je šifru za PIN kod kako bi istražitelji i njeni sinovi eventualno mogli da pristupe njenom telefonu ukoliko bude bilo potrebe. Osumnjičeni i uhapšeni Braun je optužen za ubistvo još jedne žene, Lije Ver. Morganova se navodno sastala sa Markom zbog razgovora o poslu. Radilo se o navodno dobro plaćenom poslu u jednom poznatom i luksuznom hotelu u Brajtonu u kojem je Braun radio kao obezbeđenje. Morganova se sastala sa njim 14. novembra. Njoj je očito bio sumnjiv Braun i zbog toga je ona ostavila pisane tragove za slučaj da joj se nešto dogodi.

Tužilac Dankan Etkinson je utvrdio da je Braun opasan čovek i da se Morganova uplašila i da se iz tog razloga obezbedila. Ona je na prvom susretu na kamerama videla Brauna kako šeta na poljani iza hotela i njoj je to bilo jako sumnjivo. Ona je ostavila kratku poruku na ceduljici svom sinu u kojoj mu je rekla da on ode do svoje sobe i da uzme kutiju sa rolerima koja se nalazila ispod njegovog kreveta. U kutiji su, pored rolera, bili mobilni telefon sa ceduljicom na kojoj je pisao PIN kod za njegovo otključavanje, poruke na papiru sa informacijama i određena svota novca u kešu (nije poznato koliko).

Detaljnom istragom je utvrđeno da je ona navodno nestala čak i pre zvaničnog proglašenja nestanka i da ju je Braun navodno ubio već 14. novembra kada su se prvi put sastali. Kamere su primetila njen beli “mini kuper” koji je primećen kako od hotela ide ka njenoj kući. Navodno je tada njen auto vozio Braun koji je hteo da zavara policiju i da ispadne kako je on nju dovezao kući nakon njihovog sastanka. Prema rečima tužioca, druga stvar koju je on želeo da uradi time što je vozio njen auto je da proveri da li je ona možda ostavila nešto sumnjivo u svojoj kući što je vezano za njega i što bi istragom moglo da dovede do njega.

Istragom je utvrđeno da ju je on ubio, a potom i zapalio na gradilištu na kojem je povremeno radio. Njene spaljene kosti su pronađene kao i zubi za koje je utvrđeno da su pripadali Aleks Morgan. Braun je porekao da je izvršio ovo ubistvo, kao i prethodno ubistvo Lije Ver. U oba slučaja se trudio da odvrati sve tragove koji vode do njega, ali nije mu to pošlo za rukom. Suđenje je i dalje u toku.

(objektiv.rs)