Postala mama s 50: ‘Sada je pravo vrijeme, više ne partijam’

Zanimljivosti

Engleskinja Kelly Clarke otišla je u Atenu na umjetnu oplodnju, a kako kaže, nije mogla naslutiti koliko će voljeti svoju djevojčicu. Njezina obitelj bila je protiv, sve dok se malena nije rodila

Kelly Clarke (52) postala je mama prije dvije godine, kad je odlučila uz pomoć umjetne oplodnje začeti svoju kćer Lylu Rae, koja danas ima 18 mjeseci. Kako kaže, ovo je za nju bilo idealno vrijeme za prvo dijete, pa je na umjetnu oplodnju otišla u Atenu.

– To je bila najbolja odluka u mom životu – ona je tako duhovita, tako nevjerojatna i nisam mogla ni zamisliti koliko ću biti zaljubljena u tu djevojčicu – rekla je Kelly za Mirror pa dodala

Susrela sam se s velikim otporom obitelji na ideju da postanem samohrana majka u 50-oj godini. Bili su zabrinuti za mene i zbog implikacija korištenja donora – ali ja sam u tom sam trenutku znala da je to prava odluka za mene.

Nakon što j rodila Lylu, kaže da je njezina obitelj puna podrške i da ne zna kako bi sve uspjela bez njih. Također, njena je želja bila odgajati djevojčicu samostalno, kako se ne bi ni sa kim morala dogovarati o tome kako bi odgoj izgledao.

– Sad osjećam potrebu putovati i zabavljati se, samo želim gledati svaku minutu njezinog odrastanja – rekla je sretna mama.

– Što se mene tiče, osjećam se iznimno blagoslovljeno što sa životnim iskustvom koje imam sada mogu bolje usmjeravati Lylu Rae nego što bih to bilo u mojim mladim godinama. Mogu se usredotočiti samo na nju jer sam zadovoljna onim što sam napravila. Ne moram požurivati ​​njezinu mladost da bih mogla nastaviti sa svojom – otvorila je Kelly dušu.

Kelly je svoju mladost provela radeći kao stjuardesa, a kasnije i na aerodromu, a sad je odlučila postati trenericom plivanja kako bi njezin dnevni ritam bio prilagođeniji djetetu.

Također, s klinikom gdje je bila na umjetnoj oplodnji potpisala je ugovor u kojem stoji da mora djetetu objasniti kako je začeto, te da ono mora znati istinu, s čim se Kelly složila.

Kad bude dovoljno velika, objasnit ću joj sve. Želim da zna koliko sam ju željela te koliko sam daleko išla samo kako bih nju dovela na svijet – rekla je, pa dodala da nekad razmišlja o tome što je starija majka.

– Nekad se sjetim da će ona za 20 godina imati 22, a ja 72 – no objasnila je da ju to ne muči jako, jer planira svojoj djevojčici osigurati sve za ugodan život

24sata.hr