ŠEF ALEKSANDAR DAO OTKAZ, A ZATIM JE 28 RADNIKA STALO UZ NJEGA I PODNIJELO OSTAVKU

Region

Nakon odluke uprave firme “Robot” iz Sarajeva da smjeni Aleksandra Jevtića sa mjesta Šefa poslovnice, Aleksandar je dao otkaz, a zatim je 28 radnika stalo uz njega i podnijelo ostavku. Nešto manje od 5 radnika je ostalo da radi.

“Od februara mjeseca smo se trudili,ostajali od jutra do mraka da bi pokrenuli Robot u Zvorniku.Davali smo svoj maksimum, da bi jedna osoba počela da iznosi razne neistine, snima Šefa i nas radnike i sve to šalje direktoru.Uprava je povjerovala polupismenom čovjeku koji ne zna uključiti računar a da pritom nas radnike nisu pitali za mišljenje.

Napravili popis, popis dobro prošao, pa od muke jer ne znaju šta će više, pošalju nam unutrašnju kontrolu, a kad je i to dobro prošlo i nisu mogli Šefu ništa da nadju, da mu daju otkaz, oni ga smjenjuju na nižu funkciju pod izgovorom “da su loši međuljudski odnosi” . Šef Aleksandar Jevtić napušta posao, a nas 28 kreće za njim. To najbolje govori kakvi su međuljudski ondnosi u kolektivu. Čistog obraza smo otišli a njima neka je na čast ” – ovako je za portal Drinamedia.net pisala jedna od radnica

“Nepravedno su htjeli da me smjene i kazne, a nisu imali nikakav precizan razlog, u tome su im pomogali ljudi iz firme, njih dvojica-trojica,ali to govori o njima kakvi su. To su radnici prepoznali i stali uz mene” Izjavio je Aleksandar Jevtić

U vremenima gdje vlada velika ekonomska kriza, neizvjesnost, vjerujemo da su mnogi od ovih radnika kreditno zaduženi i jedva spajaju “kraj s krajem” velika je stvar, reklo bi se podvig stati uz Šefa, podržati ga, pa čak ostati bez “hljeba” štiteći ga.

Sa portala Drinamedia su pisali direktoru “Robota” i nadamo se da će odgovoriti kako bi čuli njihovu stranu priče.

crna hronika