Tragičan kraj porodice „ljubavnice“ Željka Mitrovića, Ivana pronađena mrtva , majka u smrskanom „pežou“

Region

Smrt Ivane Bakić Bodrožić, devojke koja se dovodi u blisku vezu sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem, ponovo je u fokusu javnosti nakon što je objavljeno pismo doktora koji je radio obdukciju njenog tela. Bivši zaposleni na Vojno-medicinskoj akademiji, major Radovan Furtula, u pismu je otkrio detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, a zbog tragične sudbine Ivanine porodice i danas podilazi jeza.

Ime Ivana Bakić Bodrožić javnost u Srbiji prvi put je čula 2014. godine, kada je beživotno telo devojke, u beogradskom hotelu „Hajat“, pronašao jedan od zaposlenih. Ušavši u sobu 326, inače rezervisanu za potrebe „Pinka“, zatekao je polugolu omamljenu devojku, sa braunilom u veni. Pozvao je policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt, piše Nova.rs.

Kako to protokol nalaže, telo preminule devojke poslato je na obdukciju na Vojno-medicinsku akademiju.

Tek osam godina kasnije srpska javnost je prvi put čula šta se događalo iza zatvorenih vrata Vojno-medicinske akademije.

Obducent Radovan Furtula, major koji više nije zaposlen na VMA, u pismu koje je napisao još 2018. godine, opisuje da je na telu lepe devojke u tridesetim godinama, o kojoj tada nije mnogo znao, ugledao tetovaže koje su mu privukle pažnju – jednu na kojoj je pisalo „Željko“ i broj ispisan arapskim slovima koji je najverovatnije označavao matični broj osobe rođene 1967. godine.

Nakon završene sudskomedicinske obdukcije, koja lekaru nije mogla pružiti potpune odgovore na niz pitanja, ostalo je da se sačekaju rezultate toksikološkohemijske analize i mikroskopski pregled uzetih isečaka tkiva i organa.

„Nakon svega i ja sam rešio da odahnem i da u društvu dragih ljudi provedem pauzu. Ali, usledio je poziv“, piše doktor Furtula.

„Doktore, ako možete dođite odmah, rodbina pokojnice vas traži! Za koliko stižete?“, prepričava u pismu doktor. U prvi mah ova situacija mu se činila pogodnom jer je smatrao da bi kroz komunikaciju sa osobama bliskim pokojnici mogao dobiti celovitu sliku i sve bitne podatke o okolnostima slučaja. U daktilbirou dočekuje ga Ivanina majka Nada, u društvu osobe čijeg se lika danas ne seća i osobe koja mu je bila dobro poznata sa televizije – bio je to vlasnik TV Pink Željko Mitrović.

Paralelno sa tim, vest o smrti devojke u beogradskom hotelu odavno je izašla izvan granica našeg glavnog grada i ubrzo je o ovom slučaju brujao ceo region.

Uveliko pre konkretnih rezultata obduckije, pisalo se da je devojka preminula od prevelike količine droge, a pre nego što je njen identitet objavljen, tvrdilo se da je reč o elitnoj prostitutki.

Tih dana po prvi put se oglasila Ivanina majka, Nada Bodrožić, nekadašnja vojvođanska poslanica.

„Očajna sam, jako je veliki gubitak kad se izgubi jedino dete i ostaneš sam na ovom svetu. Teško mi je što moju jedinicu i mene na prljav način provlače kroz medije. Od istražnih organa o smrti moje ćerke još ništa zvanično nisam dobila“, rekla je za “Blic” Nada Bodrožić par dana nakon smrti njene jedinice.

Nije se krilo da je Ivana poslednjih nekoliko godina svog života bila zaposlena na Pinku. Taj podatak Željko Mitrović je i sam saopštio javnosti i obećao da će se lično založiti da otkrije ko stoji iza Ivanine smrti i ko su osobe u zdravstvenom sistemu koje ilegalno prodaju anestetike pronađene u hotelskoj sobi pored Ivaninog tela.

O tome da su bili u emotivnoj vezi Nada Bodrožić je sama progovorila u razgovoru sa reporterima, a kako je navela, bila je to ljubav kakvu do sad nije videla. Njena Ivana i Mitrović, kako je sama ispričala, nisu čak ni krili ljubav, zbog čega je njena ćerka navodno, kako su tada objavili mediji, dobijala i pretnje od Mitrovićeve supruge.

Dani su prolazili, a more oprečnih informacija nije prestalo da kulja po srpskom medijskom nebu.

Unesrećena majka zaklinjala se da će pronaći ubicu svoje ćerke, a sumnju da postoji krivac za njenu smrt dodatno je podgrevao podatak da je neko ulazio na Ivanin Fejsbuk profil i menjao statuse koje je prethodno ostavila.

Međutim, njenu borbu za istinu prekinula je tragična smrt.

Marta 2017. godine Nada Bodrožić je poginula u saobraćajnoj nesreći na putu Sirig – Čenej.

Automobil marke „pežo“ kojim je upravljala sleteo je u kanal kraj puta, a Ivanina majka pronađena je tek sutradan, kada su prolaznici ugledali olupinu u kanalu.

„Nada je u nedelju najpre otišla na Ivanin grob u Sirigu, a potom je svratila kod prijatelja. Sa bliskim prijateljem iz Novog Sada čula se između 21 i 21.30 sati kada mu je rekla da je krenula kući“, ispričao je „Politici“ jedan od njenih prijatelja.

Kako svedoka saobraćajke nije bilo, šta se tačno dogodilo te noći, moglo je samo da se nagađa. Pojedini neimenovani izvori medija kasnije su tvrdili da se nekoliko dana pre toga sastala upravo sa Mitrovićem…

Telo Nade Bodrožić je kremirano i ona je sahranjena u krugu najbližih.

Sa druge strane, njena jedinica Ivana sahranjena je pored svog oca Ilije, koji je od posledica srčanog udara preminuo 2012. godine, dve godine pre smrti svoje ćerke.

Saobraćajnom nesrećom kod Siriga, u kojoj je stradala Nada, ugašeno je ognjište porodice Bodrožić.

Zbog Ivanine smrti osuđen tehničar sa VMA
Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 2017. godine, samo nekoliko meseci nakon Nadine smrti, na osam meseci zatvora i 50.000 dinara medicinskog tehničara sa Vojno medicinske akademije Ljubišu Pavlovića povodom optužbi da je nelegalno prodavao anestetik propofol od kog je preminula Ivana Bodrožić u hotelu Hajat decembra 2014. godine.

luftika.rs