Peć: Uhapšena i treća medicinska sestra zbog prebijanja starice u domu

Region

Portparol policije u Peći je naglasio da je slučaj već prebačen u sektor za teška krivična djela

Treća medicinska sestra je uhapšena nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako tuče staricu u Domu za stare “Orenda” u Peći, potvrdio je portparol policije za region Peći Fadilj Gaši, prenosi Reporteri.

– Sada su tri osobe koje su uhapšene. Postoje tri različita krivična djela, prva se tereti za krivično djelo “napad”, druga zbog “pomaganja u krivičnom djelu napada”, a treća za “neovlašteno snimanje” – rekao je Gaši za Reporteri.

Portparol policije u Peći je naglasio da je slučaj već prebačen u sektor za teška krivična djela.

Nakon objavljivanja snimka, Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao dva tužioca i ovlastio Kosovsku policiju da preduzme sve neophodne mjere protiv lica umiješanih u to krivično djelo.

– Dva tužioca i Kosovska policija na mjestu gdje se sumnja da je izvršeno krivično djelo identifikovali su i uhapsili dvije osumnjičene osobe i istim je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da su počinile krivično djelo u saizvršilaštvu krivično djelo “napad” i krivično djelo “pomaganje u izvršenju krivičnog djela napad” – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

avaz.ba