“BIO JE SA OCEM I BRATOM DA SEJE PŠENICU” Poznanici tinejdžera (17) koji je poginuo na traktoru kod Ćuprije: “OTIŠLO JE POŠTENO DETE, SVI PLAČEMO”

Crna hronika

“Nemanja je bio sa ocem i bratom na traktoru. Vraćali su se kući sa njive gde su sejali pšenicu. Na njih je naleteo motociklista”, kaže za “Blic” poznanik Nemanje L. (17), tinejdžera koji je nastradao sinoć u nesreći u selu Vlaška kod Ćuprije. Pored njega poginuo je i Ivan J. (42) vozač motora iz Despotovca.

Kako saznaje “Blic” nesreća se dogodila u nedelju oko 18. 20 sati, kada su se sudarili traktor koji je imao prikačenu sejalicu i motocikl marke “Suziki”. Nastradali Nemanja bio je na traktoru sa ocem i punoletnim bratom.

Poznanici ovog mladića i njegove porodice u šoku su zbog tragedije koja ih je zadesila. Kako kažu, Nemanju znaju kao vrednog i poštenog momka, za primer.

– On je druga godina srednje škole. Juče je bio sa ocem i bratom u lovu, pa su otišli na njivu da sade pšenicu. Kada su se vraćali desila se tragedija – kaže jedan meštanin za “Blic”.

Kako priča, neposredno pred nesreću njihovim selom je prolazio motor kojim je upravljao mladić iz Despotovca. Kaže, vozio je brzo i svi su se pitali ko je on.

– On je naleteo na tanjiraču njihovog traktora. Motociklista je nastradao na mestu, a Nemanja je preminuo na putu za bolnicu – dodaje naš sagovornik i nastavlja: “Nemanja je bio dobar mladić. Iz poštene i čestite familije. Otišlo je divno dete, celo selo plače. Ljudi u prodavnicama, pekarama, svi pričaju samo o tome”.

Povodom ove tragedije oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu odakle za “Blic” navode da će okolnosti pod kojima je došlo do nesreće biti predmet utvrđivanja u toku predistražnog postupa pred ovoim tužilaštvom.

Nakon izvršenog uviđaja saobraćajne nezgode naložen je niz mera i radnji utvrđivanja ko je izazvao saobraćajnu nesreću, tj ko je od učesnika stvorio opasnu situaciju i evenutalno čiji je doprinos nastanka saobraćajne nezgode i to: obdukcije, mašinsko veštačenje, uzimanje sijalica sa oba vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći, analiza krvi na alkohol vozača traktora, uziman je izjava od očevidaca saobraćajne nezgode, a zatim će biti naloženo veštačenje od strane veštaka saobraćajne struke i po potrebi biti preduzete i druge dokazne radnje – navode u OJT Paraćin za “Blic”.

blic.rs