Iz ugla jedne žene: Ženi je važniji jedan poljubac i nježan dodir od vašeg novca

Zanimljivosti

Muškarci se umaraju od komunikacije, žene se umaraju od usamljenosti.

Ženama je potrebna stalna komunikacija sa muškarce, to je za nju garancija sigurnosti. Ženama je potrebna ljubav, potrebno im je da ih neko voli i želi, potrebna joj je bliskost sa muškarcem. Žena kroz razgovor sa muškarcem razmjenjuje emocije, svoje želje i potrebe, a muškarci to često ignorišu i često nisu raspoloženi da razgovaraju sa svojim ženama jer samo žele da poslije napornog radnog dana dođu kući i odmore se.

Za ženu je jako važno da osjeća stalno prisustvo svog muškarca pored sebe. Ona želi da je muškarac nježno dodirne, da je poljubi, da je nazove u toku dana ili pošalje neku poruku. Za ženu je jedan poljubac i nježan zagrljaj važniji od statusa muškarca i svog njegovog novca.

Stalna blizina za ženu je garancija da će joj njen muškarac priskočiti u pomoć i zaštititi je kada joj to bude potrebno. Upravo je nedostatak fizičke topline i bliskosti jedan od najčešćih razloga zbog kojih se žene odlučuju na nevjeru. One u drugim muškarcima traže ono što ne dobijaju od svog muškarca.

Žene se udaju za one muškarce koji ih mogu zaštititi i koji će joj osigurati srećan brak. Ženi nije potreban nezreo i nametljiv muškarac o kome će morati da se brine kao o djetetu. Noj je potreban onaj koji će stati u njenu odbranu i koji će brinuti o njoj kao o malo vode na dlanu.

Mnogi misle da je ženi potreban samouvjeren, drzak muškarac sa debelim novčanikom. Ne! Ženi je potreban muškarac koji će je zagrliti, nježno poljubiti i koji će uvijek biti spreman da je zaštiti od svih nevolja koje joj se nađu na putu. Ovaj prvi je samo dobar sponozor, a pravoj ženi nije potreban sponzor, potreban joj je muškarac koji će znati da je voli onako kako zaslužuje.

pult.info