Naterao silovatelja svoje ćerke (6) da sebi iskopa raku i ubije se, stravični slučaj dobio sudski epilog

Svijet

Vjačeslav Matrosov, koji je koji je naterao svog prijatelja Olega Sviridova da iskopa sopstveni grob kada je otkrio da je silovao njegovu šestogodišnju ćerku, pušten je na slobodu nakon šest meseci zatvora, tačno godinu dana pre isteka njegove zatvorske kazne za podsticanje ubistva.

Matrosov je nakon puštanja objavio fotografiju sa porodicom na kojoj je napisao da se veoma raduje zbog toga što je ponovo kod kuće, piše Dejli Mejl.

Njegovom puštanju je doprineo pritisak javnosti koja je otvoreno stala u Matrosovu odbranu, a peticiju za njegovo puštanje je potpisalo više od 2.500 građana.

Šta se desilo?
Upravo je podrška javnosti doprinela i tome da se prethodno detaljnije ispita ovaj slučaj i presuda ocu stradale devojčice preinači iz ubistva u podsticanje ubistva.

Naime, otac je prvobitno bio optužen da je nožem izbo prijatelja Olega Sviridova u žestokom ubistvu iz osvete, nakon što je na mobilnom telefonu svog druga otkrio snimke na kojima je seksualno zlostavljao njegovu ćerku.

Kasnije su detaljni forenzički dokazi pokazali da otac nije ubo Sviridova u šumi u kojoj je telo pokojnika kasnije pronađeno u improvizovanoj grobnici. Postoje tvrdnje da je Sviridovu dat ultimatum da ode u policiju i prizna da je seksualno zlostavljao devojčicu ili da se suoči sa gnevom oca.

Kako je do toga došlo?
Otac je „starog prijatelja“ odveo u zabačeni deo šume nakon što je otkrio pomenute mučne snimke u njegovom telefonu.

Na mučnim snimcima čula se ćerka, koja sada ima osam godina, kako moli: „Oleg, dosta je, ne mogu više. Ja želim da idem kući“.

Inače, pošto su bili prijatelji dugi niz godina, Oleg je više puta čuvao dete, a po svoj prilici je ćerka svaki put bila zlostavljana.

Policija je saslušala i devojčicinu majku, koja je otkrila da su ona i njen suprug dali ultimatum Olegu da se sam preda policiji do osam časova uveče ili da se sam ubije. Ipak, kasnije te večeri, otac je odlučio da se osveti i primorao je svog nekadašnjeg najboljeg druga da pođe sa njim u šumu i da sa sobom ponese lopatu.

Nešto kasnije je policija u telefonu pedofila pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlostavlja još barem troje mališana. Izvori bliski slučaju naveli su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg siluje dve devojčice, starosti šest i 11 godina.

Prema snimcima se može zaključiti da je Oleg decu zlostavljao barem pet godina pre nego što je njegov prijatelj pronašao snimke u njegovom telefonu.

nova.rs