Udarao majku sekirom po glavi dok joj nije pukla lobanja: Šest godina od jezivog zločina u Beloj Crkvi

Zanimljivosti

Dragan Šepecan (45) uhapšen je nakon što je 25. oktobra 2016. godine sekirom ubio svoju majku Vesnu (64) u dvorištu porodične kuće u Beloj Crkvi. Porodična tragedija dogodila se nešto posle osam sati ujutru u Ulici Vojske Jugoslavije 49a, a nakon zločina sin je pozvao Dom zdravlja i rekao da je njegovoj majci pozlilo.

Kobnog dana Šepecan je cepao drva iza kuće u dvorištu, a majka mu je pomagala i sakupljala iverke. Odjednom, okrenuo se ka njoj i iz sve snage je udario po glavi.

„Nesrećna žena je na mestu ostala mrtva. Dragan je posle toga pozvao Dom zdravlja i rekao: „Mojoj mami je pozlilo, dođite“. Kada su lekari videli da je ženi od udarca pukla glava i da je ubijena, odmah su pozvali policiju. Dragan je sve vreme bio tu i nije se opirao prilikom hapšenja“, podseća sagovornik portala Nova.rs.

U porodičnoj kući u Beloj Crkvi živeli su roditelji, Dragan sa dvoje dece i njegov rođeni brat sa ženom i decom.

„U trenutku nesreće ubica je u dvorištu bio sam sa mjkom, dok je njegova ćerka spavala u kući. Dragana je supruga napustila pre nekoliko godina, pa je ostao sam sa sinom i ćerkicom, da se brine o njima. Njegova majka Vesna je preuzela brigu o njima jer je Dragan usled bolesti postao veoma agresivan, pa su morali da ga hospitalizuju“, ispričale su svojevremeno komšije Šepecanovih.

Kako je nakon zločina posvedočio otac ubice i sin pokojnice, Dragan se malo pre ubistva vratio iz bolnice u Vršcu, gde se lečio.

„Delovalo je kao da je ozdravio, ali očigledno nije bilo tako. Otišao sam da podignem ženinu penziju, i eto šta me je dočekalo. Kad sam se vratio, zatekao sam lokvu krvi i moju Vesnu kako leži. Samo sam vrisnuo od bola, prizor je bio jeziv. Glava joj je bila rascepana i video joj se mozak“, rekao je tada Draganov otac Laza.

Kako je tada ispričao, njegov sin se godinama lečio zbog psihičkih problema i da je možda trebalo da promeni terapiju.

nova.rs