ARSEN I NJEGOV DEČKO SKOČILI ZAJEDNO U SMRT SA MOSTA, BRANILI IM LJUBAV: Ostavili i potresnu poruku, nižu se komentari

Crna hronika

Tigran i Arsen, par iz Jermenije, odlučili su da izvrše samoubistvo nakon što okolina nije prihvatila njihovu ljubav.

Tigran i Arsen iz Jeremenije skočili su zajedno u smrt zbog ljubavi koju okolina nije prihvatala. Oni su skočili sa mosta Davtašen od 95 metara, a prethodno su na Instagramu podelili srceparajući post o svojim poslednjim trenucima uz natpis: “Srećan kraj. Odluku o podeli fotografija i našim narednim koracima doneli smo obojica”.

Arsen je pobegao od kuće jer roditelji nisu prihvatili njegovu vezu:

“Mladići su imali još mnogo godina života pred sobom, ali su zbog netrpeljivosti prema njima napravili tako tragičan korak“, navela je grupa za ljudska prava Pink Jermenija.

Kako kažu “LGBT osobama je veoma poznat osećaj izolovanosti i nerazumevanja porodice i društva. Ovaj tragični incident još jednom dokazuje da LGBT osobe u Jermeniji nisu bezbedne i nisu zaštićene od strane društva ili države“, navodi se.

Objava para na društvenim mrežama bila je preplavljena gnusnim homofobičnim komentarima nakon njihove smrti.

Homofobija je veliki problem u Jermeniji i mnogi LGBT parovi se suočavaju sa diskriminacijom u bivšoj sovjetskoj naciji.

Homoseksualnost je dekriminalizovana tek 2003. godine i mnogi i dalje odlučuju da svoje veze drže u tajnosti. Zemlja se nalazi na 47. mestu od 49 u Evropi po pravima LGBT osoba, a zaostaju samo Rusija i Azerbejdžan. U 2012, 55 odsto ljudi je reklo da bi prekinulo prijateljstvo ako otkriju da je druga osoba gej.

Ista studija je otkrila da 70 odsto smatra da su LGBT osobe “čudne“.

(MONDO)