Umesto poda, u kući im je pesak, deca nemaju ni jakne za zimu: Porodica Gabrić mašta o hlebu i toploj postelji

Region

Četvoročlana porodica iz Subotice živi veoma teško i to od samo 23.000 dinara mesečno

Porodica Gabrić iz Subotice živi u staroj oronuloj kući u kojoj nemaju ni pod. Samo pesak. Na svu njihovu muku, tu je i konstantni strah od požara. Zbog loših instalacija, vatra je već jednom buknula, pa se majka Melisa plaši šta bi se desilo ako bi do požara opet došlo. Uprkos svemu, nastoji da svojoj deci obezbedi osnovne uslove za život, a ti uslovi su za njih voda, hleb i topla postelja.

– Mi smo četvoročlana porodica iz Subotice, živimo od 17.000 moje invalidske penzije, i uz to dobijamo dečiji dodatak od 7.000 dinara – počinje priču majka Melisa.

Melisa je u invalidskoj penziji, a razlog je slabovidnost, koju je nasledila i jedna ćerka.

– Ona i ja ne vidimo skoro ništa, to je nasledna bolest koju je dete dobilo od mene, ali se borimo. Za to nema leka, i ja zbog toga ne mogu da radim

Porodica živi u staroj Melisinoj oronuloj kući, kojoj je neophodno renoviranje.

– Kuća nam je najpotrebnija, nemamo ništa u njoj jer su instalacije jako loše, i plašimo se požara koji se već dogodio, jedva su ugasili plamen. Nemamo pod, dole je prašina i blato, ali nekako žiimo. Nemamo ni gradski vodovod, nego bunar, ali su nam cevi zapušene pa nam je jako teško, jer moramo da izvlačimo vodu iz bunara.

Devojčice su jako skromne, a jedina im je želja da imaju pristojan dom.

– Ona se jako skromne, ova starija ima devet godina i razume više od ove mlađe koja ima šest godina. Samo nam je kuća cilj, a za ogrev ćemo nekako, nadam se da se snađemo jer ni toga nemamo.

Uz pomoć raznih udruženja, porodica dobija garderobu za stariju ćerku, nakon čega je nasledi mlađe dete. Ide zima, a one nemaju adekvatne jakne i obuću, te im je pored svega i to potrebno.

Uz pomoć humanitarke Tamare Misirlić, ljudi su saznali za ovu porodicu.

Svi koji žele da pomognu porodici Gabrić mogu to da učine donacijom robe ili materijala (za dogovor pozovite 065/34-08-956) ili uplatom na račun:

(Telegraf.rs