Neplanirana beba postala je njezino čudo: Ona mi je pokazala da imam više snage nego sam ikada mislila

Zanimljivosti

Neplanirana beba s dvarfizmom postala je njezino čudo. Ova majka svjedoči kako joj je ona promijenila život.

Ova je majka imala savršen život te je živjela „američkim snom“ sa svojim mužem i troje djece, no tada je saznala da je trudna s malenom Marlee te su počeli njezini strahovi.

Dok je odrastala nikada nije željela imati djecu i muža. Željela je ukrašavati torte, a roditelji su ju u svemu podržavali. Kada je odrasla taj san je nestao, ali je osjećala prazninu jer ga ništa nije moglo zamijeniti. Udala se s 18 godina, a s 19 je poželjela svoje prvo dijete.

Rekla je: „(…) počeli smo stvarati obitelj jer sam pretpostavila da je to idući ispravni korak u životu. Imala sam 19 godina i željela dijete iz svih krivih razloga.“

Nakon 6 mjeseci i dalje nije mogla zatrudnjeti te se počela jako bojati. No, ubrzo je otkrila da je ipak trudna. Bila je jako sretna dva tjedna dok nije počela krvariti.

Shvatila je da njezinom snu možda došao kraj
Mislila je da su te promjene normalne, ali kada je završila na hitnoj zbog boli i krvarenja shvatila je da je njezinom snu možda došao kraj.

Dodala je: „Sjećam se da sam se probudila na oporavku i da sam se osjećala izgubljenom jer moje tijelo nije moglo učiniti jedino stvar koji je moralo moći učiniti.“

„Postala sam ljuta na Boga zbog sve toga. Slijedili su mjeseci testiranja nakon čega mi je rečeno da imam samo 12% mogućnosti da imam dijete. Iako sam okrenula leđa Bogu, molila sam se što sam više mogla prije svakog testa za trudnoću te sam plakala na svaki negativan test. Nakon godinu dana ponovno sam zatrudnjela. Nadala sam se da nije riječ o ektopičnoj trudnoći kao i prvi put“, rekla je.

Bila je presretna jer je mislila da će napokon sve sjesti na svoje mjesto, no ponovno je imala spontani pobačaj nakon 9 tjedana.

2012. godine, nakon propalog pokušala umjetne oplodnje i raznih lijekova za plodnost, saznala je da je trudna.

„Krajem 2012. godine je na svijet stigla moja prva kćer. Bilo je to ludo iskustvo koje je završilo hitnim carskim rezom, ali je vrijedilo. Činilo se da sam ponovno na pravom putu. Život se promijenio tijekom sljedećih nekoliko godina. Nisam bila sretna s time gdje sam u životu, te sam se našla kao samohrana majka koja pokušava završiti fakultet s 24 godine. Kada sam diplomirala našla sam posao i sve je išlo u redu. Bila sam sretna i mogla sam se brinuti za sebe i svoju kćer. Tada je u moj život ušao Jonathon.“

Jonathon je bio samohrani otac s kojim je ova majka odmah kliknula. Bila je to ljubav na prvi pogled. Život im je bio predivan, a budući da je i on imao jednu kćer odlično su se slagali. Počeli su razgovarati o još jednoj bebi.

„Odlučili smo odmah početi pokušavati u slučaju da bude trajalo godinama. Na naše iznenađenje, samo 3 mjeseca kasnije sam bila trudna. To se činilo kao čudo jer sam prije imala velike probleme.

2017. je na svijet stigao naš sin te je naša obitelj bila potpuna. Preselili smo se u veću kuću i sve je bilo predivno.“

Kako su djeca rasla stvari su postajale malo teže. Ova se majka počela moliti za vodstvo i snagu te nije osjećala onaj unutarnji mir kao prije.

A 2019. je došla još jedna vijest – ponovno je bila trudna.

„Bila sam uplašena jer nisam znala kako je to moguće budući da sam pila pilule. Uspaničila sam se od pomisli na još jednu bebu te sam čak razmatrala posvojenje no Jon me je smirio.“

Uskoro je saznala da će roditi djevojčicu koju je nazvala Marlee.

Htjela sam se odreći tog života koji raste u meni
„Uzimala sam svoju trudnoću zdravo za gotovo, ali sam osjećala krivnju jer sam razmišljala da se odreknem tog života koji raste u meni“, rekla je majka.

Na jednom ultrazvuku su joj liječnici rekli da se bebine noge čine malo kraće. Majka im je rekla da je isto bilo i s njezinim sinom, ali da je sada sve u redu.

U 38. tjednu trudnoće je ova majka imala manju prometnu nesreću te je otišla na pregled.

Tada su joj rekli da misle da njezina kćer ima problem s rastom. Rekli su joj da može otputovati u kliniku i testirati se ili da može čekati. Majka je odlučila čekati. I dalje je mislila da je to ista stvar kao s njezinim sinom.

Nakon samo 4 dana počeli su joj trudovi. Uz poteškoće je rodila prirodnim putem.

Prisjetila se: „Kada su ju stavili na moja prsa sve je sjelo na svoje mjesto.“

Nitko joj ništa nije govorio do sljedećeg jutra.

Liječnik je otkrio da njezina beba ima dvarfizam
Tada joj je pedijatar rekao da je moguće da njezina beba ima dvarfizam.

Majka je provela čitavu noć tražeći informacije o tome, pronašla je Little People of America te je nastojala prikupiti što više informacija.

Marlee je dobila termin kod specijalista kada je imala samo 3 tjedna. Pregled je bio dug, a liječnici su željeli znati sve o njoj i Jonu. Obavili su testiranje i rekli joj da dođe za 6 mjeseci.

Tada se majka odlučila početi moliti za vodstvo. Sutradan se sjetila da samo 3 sata dalje od njih živi jedan liječnik te je odmah, u suzama, nazvala kliniku.

Nekoliko je dana kasnije dobila poziv koji je sve promijenio za Marlee. Nazvala ju je liječnica Peggy.

„Peggy je odgovorila na sva moja pitanja i brige koje sam imala. Odlučili smo nakon nekoliko tjedana doći na pregled za djecu sa dvarfizmom. Na pregledu je obavljeno brzo snimanje, proučavanje sna, a idući sam dan imala razgovor s doktoricom Legare. Ona je bila dašak svježeg zraka u mom nesigurnom svijetu.“

Doktorica joj je objasnila sve što ju je zanima te je na Valentinovo Marlee otišla na svoju prvu operaciju kralježnice sa samo 8 tjedana starosti.

Sada Marlee ima 16 mjeseci te je imala još mnogo snimanja i još jednu operaciju.

Neplanirana beba postala je njezino čudo
Njezina neplanirana beba postala je njezino čudo. Zaključila je:

„Kroz sve ovo sam shvatila da sam postala bolja majka, bolja zagovornica, ona mi je pokazala da imam više snage nego sam ikada mislila. Mnogo sam naučila dok je ona učila o svijetu i pronalazila svoje načine da radi stvari. Svaki me dan zadivljuje svojom snagom, smijehom, a rupice u njezinim obrazima mi oduzimaju dah.

Marlee mi je dala snage da radim stvari koje sam prije smatrala nemogućima (…) Želim stvoriti bolji svijet ne samo za moju kćer nego i za one koji su došli prije nje i koji će doći poslije nje. Ona me možda nije učinila majkom, ali me je učinila boljom osobom. Ona je čudo koje nisam znala da trebam – zajedno ćemo priječi svaku prepreku te ne mogu dočekati sve što nas čeka u budućnosti.“

novizivot.net