STOPOSTOTNOM INVALIDU U SARAJEVU MUP KS NAPISAO KAZNU ZA PARKING: ON IM JE VRATIO NA NJIHOVO VOZILO

Region

Da pripadnici MUP-a KS imaju privilegovan odnos prema pojedincima, govori i sljedeća informacija koja je zabilježena danas u Sarajevu.

Na parkiranom automobilu sto postotonog invalida ostavljena je kazna za nepropisno parkiranje. Kako ova stupska ulica nema označen parking prostor za osobe sa invaliditetom, Sarajlija je parkirao gdje je parkirao. Na njegovom automobilu jasno je istaknuta plava naljepnica koja predstavlja vozilo kojim upravlja osoba sa invaliditetom.

Ono što je možda i najtužnije jeste da drugi automobili koji su parkirani ispred i pored njegovog automobila nisu dobili kaznu. A i oni sami su svoje vozilo parkirali na nedozvoljenom mjestu. Tužno šta nam rade. Pogoto gdje za nas, osobe sa invaliditetom nema parkinga, a ako ima, svjedoci smo da je uvijek neki parking papak parkiran na tom mjestu. Došao sam u blizini parkinga gdje mi je radnik naplatio parking na ulazu jer unutra mjesta nije bilo. Iako sam imao istaknutu invalidsku karticu pripadnici PS Reljevo Sarajevo su mi pisali kaznu koju sam s svog vozila okačio na njihovo jer do mene je bilo još automobila kojima kazna nije pisana.
Ja ću tražiti sudsko odlučivanje i da se sankcioniše policajac koji štiti svoje poznanike, a piše kazne onome ko ima naljepnicu osobe sa invaliditetom – izjavio je ogorčeni Sarajlija Ramiz Javaroš,

Crna Hronika.