“PUCAO SAM U LJUDE, UBIJAO, BIO SAM AUTORITET NAD LEGIJOM” Šok ispovest Golubovića: Otvoreno o Velji Nevolji, Ćertiću i Goci Tržan

Showbizz

Bivši robijaš Kristijan Golubović, dok planira povratak u “Zadrugu 6”, u velikoj ispovesti otkrio je mnoge detalje iz burne prošlosti.

On se dotakao i Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Milorada Ulemeka Legije.

– O Legiji ljudi, generalno, neće da me pitaju. Misle da izmišljam jer je on u zatvoru, pa ne može da odgovori. On može da odgovori uvek. On je u ono vreme bio ispod mene hijerarhijski na ulici. Bio sam veća glava od njega u kriminalnom smislu – započeo je priču Kristijan i odmah objasnio:

– On dolazi iz legije, Arkan, Šešelj, ratište, sve što je naučio, primenio je kod nas. Posle je dobio drugačiji autoritet. Više nisu pričali da je iz Kristijanove ekipe, mi smo iz ekipe osamdesetih, kad se pucalo i ubijalo za sve, ali se nije toliko pričalo. Neokomunizam nije dozvoljavao da se piše o tome, kao danas. Legija je na ulici bio pacifista, nije mi davao da se bijem. Kad sam čoveka 18 puta izbo nožem jer je maltretirao devojku, on me sprečavao. Taj čovek je maltretirao Legiju, njegovu porodicu za našim stolom, on je hteo to da ispegla jer je čovek pijan, a ja sam reagovao. Sve do “zemunskog klana” išao je linijom manjeg otpora. Uvek skače na mene, ne na druge. To je pravi Legija. To je Cema zapravo. Legija je atentator. Tu je razlika. Arkan je rekao “Idi, nađi, Kristijana da ne ide po Voždovcu tamo da ubija, stavi ga na leđa i dovedi ga u Erdut.” Imao sam 20 kila zlata i 100.000 maraka u to vreme. Meni nije bila potrebna ničija pomoć. Mogao sam da poginem ili da budem najveće ime u Jugoslaviji. Rat se desio u međuvremenu, kad sam skočio sa 17 metara na beton, ostao živ i nastavio dalje, to je Arkanu imponovalo. Hteo je da mi pomogne, ipak takvog momka treba imati u ekipi. On je bio poslanik, sila, dođe meni i kaže: “Dođi kod nas, nemoj da pucaš, izgubiću glasove, nema onda posle ništa. Kazaće ljudi da sam heroj, a Kristijan po Vukovaru ubija ljude.” Uradio sam nešto kao i s Urošem, u kući sam pucao ljude i predmete, pa je on poludeo i zvao Legiju. Mene niko nije mogao ni da dovede negde ni da me najuri. Sa mnom je mogao samo kompromis.

Golubović tvrdi da je predvideo da će zajedno s Legijom i robijati

.

– Imao sam autoritet nad Legijom dok nije postao Legija. Uvek smo bili kao braća. Ja sam bio s njim sat i po vremena pre nego što se predao. Sedeli smo i pričali. Pisali smo poeziju njegovoj deci. Pisao je pesme deci i neću da kažem zašto se predao dok mi ne da zeleno svetlo. Porodična stvar je u pitanju. Smučilo mu se sve u privatnom životu, mučilo ga je sve i svašta, pa se predao. On nije bio ničiji čovek, totalno za sebe. Čovek s milion evra u džepu nije hteo da kupi jedne normalne patike da nosi. Nije ga to zanimalo. Nosio je kožnu jaknu, lila trenerku i cipele, ja kažem: “Ne ide ti to tako”, on kaže: “Mutavi, ajde ne jedi govna.” Imao je svoje rutine u trčanju, s treningom, otac vojnik, majka pobožna, bio je opsednut time da postane padobranac, koji je hteo da skoči 1.000 puta iz aviona. To je bio Legija. Nije se drogirao, kao što se priča. Imao je dva puta, i sreća je što diše na doživotnoj. Ima vremena da se pokaje za sve što je uradio ili ne. Da sumira ceo svoj život, ali opet diše. Drago mi je jer mi je drug. On je moj saputnik bio kroz mnoge nezgode. Težina njegovih dela, to će platiti pred bogom. Ja sam ih platio. Kad sam mu rekao da ćemo jesti paštetu u Centralnom zatvoru, on je rekao: “Ti možda, ali ja sigurno ne.” Kad sam otišao po ručak i skočio na rešetke, a on leži na krevetu i kaže: “E, mutavi, bio si u pravu, i ja jedem istu tu paštetu, sad smo ovde na istom.”

Vraćam se u rijaliti, zvaće se “Kristijan muči Uroša”

Do kraja rijalitija bih ga maltretirao, ne bi izdržao ni mesec dana. Ne bih ga fizički urnisao, samo psihički i on bi bio gotov.

Iako je diskvalifikovan zbog tuče, Kristijan tvrdi da je samo sprečavao nasilje koje je Ćertić perfidno već sprovodio.

– Uroša sam prebio jer je ispred mene ugrožavao slabije. Ja ne mogu da ćutim na to. Kad na ulici vidim narkomana da pljačka ženu, dobije batine, ja sam Robin Hud. Ispred mene ćute kao miševi. Uroš je na foru zavrtao bradavice ljudima, da ga kamere ne snime. Sve je podmuklo radio, bilo je bezbroj slučajeva fizičkog nasilja nad drugima. Neci pljuje slajmaru na leđa, zove ga “ciganskom pederčinom”, a to niko ne snimi. On je homofob, Valentini je kidao bradavice podrugljivo, pa se sklanjao. On je pokazao najgoru verziju sebe, a ja sam reagovao na nepravdu. Bugarin je hteo da ode kući i namerno je sebe diskvalifikovao. Ako gledate snimak, dva puta ga je promašio, jednom udario. Uroš nije dobio ni 50 odsto naših udaraca, samo je odglumio da je povređen. Uslovio je produkciju da nas izbaci i policiju da nam uzme izjavu. Kad su svi shvatili da je to njegova gluma, skontali su da je hteo mene napolju. Mrtav je svako ko stane ispred mene i pokuša da me uvredi. Ti su retki koji mi se lično suprotstave, mogu samo kad su daleko. Ili su mrtvi ili moraju mene da ubiju posle toga. Meni kad se čovek zameri, zaslužuje metak u glavu, ali ovaj tip čoveka kao što je Ćertić, njih treba mučiti mesecima.

Spavao sam sa 90 odsto žena sa estrade, ne samo s Gocom

– Goca Tržan misli da je vokalčina koja peva bolje od Ališe Kiz, uhvatila se za mene bez potrebe. Ljutila se zbog moje izjave da je narkomanka, a u to vreme kad je počinjala nema ko se nije drogirao. Spavao sam sa 90 odsto žena sa estrade, sve znam. Možemo slobodno na sud. Imam dokaze za sve. Trebalo je mene da pozove da razjasnimo sve. Ovako hoće da tuži, ali to me ne zanima. To je kao da ja tužim Trampa što mi je parkirao ispred kuće auto. Toliko je taj slučaj bitan. Čačkaju mečku u p**ku, pa naravno da će nešto da nađe.

Lukas zvani kisela voda s tikovima

– Aca Lukas, kako ga zovu, kisela voda sa tikovima. Ja za njega ne moram da kažem da je narkoman kad se to vidi. On priča da sam ja nabeđeni krimos, pa ispred mene u ono vreme da tako nešto kaže, leteo bi sa splava. Otvarala bi mu se glava na 10 mesta.

Ni Veljin ni bilo koji drugi klan nije mi mogao ništa

Ja sam bio na slobodi i kad je harao Veljin klan, pa sam bio bezbedan. Šta vam to govori. Kad su najgori klanovi vladali, ja sam bio na slobodi. Svi su znali za mene. Nisam bio po zatvorima. Nosio sam na plećima 20 klinaca, stan, kirije, automobili, motori, sve. Imao sam sve, a niko, pa ni Arkan, nije mogao da mi priđe. Svi su mi se smejali, i Ćenta i Arkan i svi, što sam stavio kamere na kuću. Ja sam njima bio idol, a ne oni meni. Ćela je nosio kosu kao ja u ono doba. Poštujem kad neko postane autoritet, kriminalac i slično i daću uvek smernice kako da neko funkcioniše u tom svetu.

Kurir.rs/