Krizirao za narkoticima pa petomesečnoj bebi polomio rebra: Slučaj koji je potresao Srbiju

Zanimljivosti

Ferdi Jašari (26) iz Zemuna uhapšen je u novembru 2018. godine u Železniku jer je ubio petomesečnu ćerku Leonoru I. od čijeg plača nije mogao da spava. Monstruozno ubistvo otkriveno je tek pošto je beba sahranjena, kada se Jašari napio i priznao zločin svojoj majci. Pomenuti zločin i dan danas ledi krv u žilama.

Stravičan zločin dogodio se 23. novembra 2018. godine u večernjim časovima u Ulici Bački Ilovik u Zemunu. Jašari je pesnicama izudarao svoju bebu, koju je nakon toga, s teškim povredama, majka Milena odvela u zemunsku bolnicu, ali joj je dete preminulo na rukama u čekaonici. Malena Leonora je imala prelom rebara, brojne podlive i masnice po telu, ali i povrede unutrašnjih organa.

Afrodita Jašari, majka oca monstruma, navela je tada da je za smrt unuke saznala u ponedeljak, dok je bila u Nemačkoj.

„Snaja mi je iz bolnice javila da je dete preminulo od stomačnog virusa, jer navodno lekari nisu intervenisali na vreme. Šokirana i zatečena, odmah sam se vratila u Srbiju da budem s porodicom“, rekla je Afrodita.

Ubrzo se ispostavilo da ju je snaja Milena lagala, rekla je Afrodita i dodala da su nadležni posumnjali u uzrok smrti zbog povreda koje je Leonora imala.

„Poslali su policiju i forenzičare da pregledaju kuću mog sina i snaje. Snaja je tada Ferdija policiji predstavila kao komšiju jer se skrivao zbog ranijih prijava za nasilje. Ona policiji nije priznala da je moj sin pretukao njihovu ćerkicu, već ga je sve vreme pokrivala“, navela je potresena žena i dodala da je zastrašujuću istinu saznala nakon što je njena unuka sahranjena.

„Živeli smo u zabludi misleći da je dete preminulo zbog bolesti. A onda, nekoliko sati nakon sahrane, sin mi je sve priznao. Pio je rakiju, verovatno utučen zbog onoga što je učinio. Primetila sam da ga nešto muči, pa sam ga pitala zbog čega je takav. Oborio je glavu i rekao: „Mama, ja sam kriv za smrt ćerke i mnogo se kajem. Nemam više gde da bežim. Moram da se suočim s kaznom“.

Kako dodaje, Ferdi joj je ispričao sve do detalja kako se dogodilo.

„Rekao mi je da je spavao i da ga je probudio bebin plač. Zbog toga se iznervirao i pretukao Leonoru. Možda je bio nervozan i zato što je krizirao za drogom. Odmah sam ga prijavila policiji. Inspektori su brzo došli i odveli ga. Sin mi je i žaliću ga, ali neću moći da mu oprostim“, Navela je svojevremeno majka nasilnika.

Za ubicom svoje petomesečne bebe u vreme ubistva bila je raspisana potraga zbog napada na taštu, a ranije je osuđivan zbog prebijanja supruge Milene koja je nekoliko puta raskidala vezu s njim, ali se nije pridružila krivičnom gonjenju.

Takođe, Ferdi Jašari bio je prijavljivan i za sitne krađe po Zemunu kako bi kupio narkotike. Na drogu se „vadio“ i kada je priveden nakon ubistva deteta.

„Inspektorima je rekao da je devojčicu pretukao jer ga je nervirala zato što je plakala, a on je bio u narkomanskoj „krizi“. Ipak, prethodno je priznao da je pretukao nesrećno dete.“

nova.rs