JAŠAR AHMEDOVSKI I NJEGOVA SUPRUGA SNEŽANA USVAJAJU DETE: “U životu jedino nisam uspeo da se ostvarim kao otac”

Zanimljivosti

Jašar Ahmedovski, legenda narodne muzike, otkrio je da su on i njegova supruga Snežana u procesu usvajanja deteta

Popularni pevač narodne muzike Jašar Ahmedovski, ne pojavljuje se često u javnosti i o svom privatnom životu rerko govori. Ipak, nedavno je rešio da napravi presedan i otvorio je dušu u emisiji „Premijera vikend specijal“.

Pričao je o najsrećnijem periodu života, detinjstvu, otkrio da je još tada znao čime će se baviti, govorio je o gubitku brata koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći, o kolegama, karijeri. Dotakao se i jedine neostvarene želje – da postane otac.

“Mlad sam se oženio, bila je to velika ljubav. Zaista volim decu, trudili smo se, ali nije nam bilo suđeno. Sada smo možda u procesu usvajanja, ali obavestiću vas o svemu kada dođe vreme. To je jedina stvar koju nisam uspeo da ostvarim u životu”, rekao je Jašar.

Suprugu Snežanu upoznao je kada je imao 18 godina. Došla je sa drugaricom da ga sluša kada je nastupao sa Lepom Lukić u Beogradu. Jašar i Snežana bili su već dvadeset godina u vezi kada su odlučili da je i ozvaniče.

Moja najveća ljubav i podrška u životu je moja žena Snežana. Zajedno smo od 1982. godine, a u braku smo 20 godina. Na brak smo se odlučili jer su mediji stalno prozivali “nevenčana supruga”, ali, ako postoji ljubav, meni papir ništa ne znači. Bilo je neko slobodno vreme i rekao sam “hajde da se venčamo”. Nisam pravio svadbu, jer sam toliko svadbi otpevao da mi je to dosadilo. Samo smo napravili ručak.

Srećni smo zajedno, stalno putujemo, uživamo. Jedino što nam nedostaje su deca. Pokušavali smo, išli svuda, ali nije išlo. Nismo mogli da dobijemo dete. To nam je velika želja. Razmišljali smo i da usvojimo, ali ovde je papirologija jako komplikovana. Iskreno, nisam još odustao od te ideje. Nadam se da ću uspeti da usvojim dete i da ga odgajamo. Jako sam privržen deci, posebno od svoje braće, prijatelja”, rekao je jednom prilikom Jašar.

Za razliku od Jašara koji je po prirodi miran i staložen, njegov pokojni brat Ipče Ahmedovski je stalno negde žurio. Jašar ga je doveo u Beograd i njegov talenat je brzo došao do izražaja. Bio je popularan u narodu koji je osećao njegovu posvećenost i ljubav prema muzici. Poginuo je kod Lazarevca tako što mu je izleteo kamion u koji je udario.

Svi u porodici su jako teško podneli njegovu smrt, a ubrzo su mu i roditelji preminuli. Jašar mu je posvetio pesmu „Tamo si ti“.

Ipčetova pogibija je nešto najgore u mom životu. Bilo je to 1994. godine, sećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju da to doživi. Za sve nas je bio šok kada smo čuli, i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vest da je Ipče poginuo mi je javila njegova devojka Zlata u pet ujutru”, ispričao je Jašar u emisiji Glamur, aa tom prilikom se sve vreme kontrolisao da ne zaplače pred kamerama.

kurir.rs