DEČAK MASAKRIRAO MAČE U KRAGUJEVCU! Zlostavljao životinju 2 DANA da vidi ima li 9 života, lomio joj šape, pa je ZAKOPAO

Zanimljivosti

Nastavnica se oglasila o jezivom slučaju maltretiranja životinje u školi u kojoj radi.

Jezivi slučajevi masakriranja životinja potresaju javnost poslednjih dana. Pored ubijenih pasa u Smederevskoj Palanci, nastradalo je i jedno nedužno mače, koje je zverski ubilo dete. Učenik šestog razreda kragujevačke OŠ “Sveti Sava” je masakrirao životinju u školskom dvorištu, a o tome je javno progovorila učiteljica Zorka Veličković, profesor razredne nastave u toj školi.

“Dete je bacalo mače, šutiralo ga, zalivalo vodom, potom ga je sledećeg dana živo zakopalo u plitak grob i navalilo kamenu ploču lopatom uzetom iz dvorišta kuće udaljene 50 metara od škole. Zatim ga je izvadilo, polomilo mu prednje šape, davilo najlon-kesom i vratilo u grob. Pedagog, psiholog i direktorka moje škole pet dana ne mogu da raščivijaju ko je ubio mače u školskom dvorištu za vreme smene starijih razreda. Imena imaju, zovu ih na razgovor i, naravno, deca govore: “Nisam ja, ne znam ko je, objavila je učiteljica”, i dodala da je o svemu obavestila Udruženje za zaštitu životinja “Orca”.

Kako je nastavnica navela, maltretiranje životinje je trajalo dva dana, a deca su se šalila na taj račun. “Dete je htelo da vidi da li mačka ima devet života. Nekome je bilo zabavno da nacrta karikaturu mačke koja se smeje u grobu dok joj curi oko…To su deca, peti i šesti razred, koja su navikla da budu zaštićena, da im sve prolazi jer imaju nezgodne roditelje koji znaju da njihova deca ne lažu i nisu siledžije… Kad mi koleginica kaže to je dete, ne možeš dete krivično da goniš, kažem to nije dete, nego psihopata i krivično gonim počinioca, a odgovornost je na roditeljima, treba psihijatru da mu upiše dijagnozu i da lekove… Još jedan detalj, leš je pedagog ‘sahranio’ u petak pre podne – bacio ga u kontejner”, napisala je nastavnica.

(MONDO)