Godinama Je GRICKAO Nokte, Pa Zbog Toga Završio U Bolnici: Prsti Mu OTEKLI, Lekari Ostali U Šoku

Zanimljivosti

Godinama je GRICKAO nokte, pa zbog toga završio u bolnici: Prsti mu OTEKLI, lekari ostali u šoku

28 – godišnji muškarac po imenu Luk Hanoman iz Velike Britanije imao je naviku da gricka nokte, a to mu se jednom prilikom obilo o glavu.

– Dok sam grickao nokat, povukao sam malo kože koja se inficirala – rekao je on.

Nije mnogo razmišljao o tome, ali je počeo da oseća simptome slične gripu, koji su počeli da se pogoršavaju, a uključivali su hladan znoj, groznicu i jezu.

Prst mu je otekao i počeo da pulsira, a imao je i probleme sa koncentracijom. Međutim, mislio je da je u pitanju virusna infekcija i nastavio je da ide na posao te nedelje.

Sledećeg dana spavao je čak 14 sati, a njegova majka je prepoznala da su simptomi ozbiljni i odvela ga je u Hitnu pomoć. Na kraju je proveo četiri dana z bolnici na intravenskim antibioticima za lečenje sepse. Lekari su mu rekli da je imao sreće što je ostao živ.

– Ono što se dešava često jeste da infekcija počne da se širi, a kada se to dogodi, mogu da se izazovu razni problemi u organizmu – rekao je doktor Stiven Simpson.

Rano lečenje antibioticima je ključno, jer ako infekcija potraje predugo, može da pređe tačku u kojoj antibiotici mogu da zaustave sepsu.

– Predugo čekanje je opasno. Kada imate ovakve simptome, morate odmah da potražite medicinsku pomoć – objašnjava on.

(objektiv.rs)