9 KARAKTERISTIKA PRAVOG MUŽA: AKO ŽELITE DOBROG MUŽA GLEDAJTE OSOBINE, A NE IZGLED.

Zanimljivosti

Brak je divan, ali istovremeno može biti i izazov. Ko ne bi želio biti oženjen nevjerojatnim muškarcem, poput onih koje vidite na TV-u, u romanima ili u filmovima? Zapamtite, u braku su dvije osobe, pa se obje moraju potruditi da odnos funkcionira. Ali, postoji li takva stvar kao savršen muž?

Pa, niko nije savršen, ali ovi znakovi će vam reći je li vaš muž jedan od najboljih. Evo 9 znakova da imate sjajnog muža. Muževi su sjajni ljudi; ali najbolji nisu uvijek na tržištu ili ih je teško pronaći. Ako vaš suprug posjeduje ove kvalitete, u životu imate divnog muškarca. Držite se njega.

Voli provoditi vrijeme s tobom

Jedan znak da imate sjajnog muža je ako on voli biti u vašoj blizini i nježno to pokazuje. Bez obzira što radite zajedno, on uživa u vašoj blizini. On se smije, šali se, uzima vas za ruku, dodiruje vašu kosu i čini da se osjećate kao posebna žena.

Voljan je naučiti vas nešto što zna

Još jedan znak da imate sjajnog muža je ako je voljan da vas nauči onome što zna i ako je strpljiv. Možda vaš suprug nema strpljenja da vas nauči da budete automehaničar, ali on vas može naučiti loviti ribu ili kuhati.

Sjetite se dame, i muževi mogu kuhati! Trebali biste cijeniti kada želi da nešto naučite, čak i ako vam se čini da misli da niste “tako pametni”, kao što je on u pitanju određenog zanata. Muž vam pokazuje da je najbolji momak na svijetu kada zaista želi da nešto naučite. Ako vas želi naučiti, prihvatite to.

Uvijek se smije kad je sa vama

Ko ne voli čovjeka sa sjajnim smislom za humor? Ako vaš suprug zna kako vas nasmijati u pravo vrijeme, ako je veseo unatoč lošem danu i ako vam kaže da ga to čini sretnim kada vas vidi kako se smiješite, onda je to muškarac kojeg biste trebali držati.

On se brine za tebe

Ako se vaš suprug brine za vašu sigurnost i uvijek se brine da se o vama dobro brine, fizički i emocionalno, osvojili ste lutriju!

Dobro komunicira

Ako vaš muž može razgovarati s vama o bilo čemu, od sporta do vašeg omiljenog reality showa, a on sluša što imate reći i stvarno vas pokušava razumjeti, imate super muža! Komunikacija je središnji dio svakog braka.

Ako vaš muž želi razgovarati s vama o njegovim problemima, zainteresirajte se. Dopustite da vam vaš odgovor kaže da i vi volite slušati njegove probleme i cijenite ono što govori. Oboje želite da vas saslušaju pažljivo. Dajte mu priliku da vas čuje i slušajte ga svim srcem.

On vam daje bezuvjetnu podršku

Život će vas pogoditi na više načina: posrnuti ćete, pasti i ponovno ćete se podići. Sjajni suprug htio bi vas podržati, čak i kad vam ide teško. Ako je vaš muž tip osobe koja u životu uvijek vidi dobre stvari, ostaje pozitivna kad se suoči s nevoljama i razveseli vas kada vam zatreba, imate dragulj za muža.

Vjeran je

Veliki suprug zna da, bez obzira koliko žena s prekrasnim pogledom prolazi pored, samo je jedna žena koja posjeduje njegovo srce, a ta žena si ti. Vjerni muž također izbjegava neprestane ili pretjerane komentare u vezi s izgledom drugih žena.

Priznaje svoje pogreške

Čak je i sjajni suprug vezan za pogreške, ali kad to učini, ne poriče ih, već priznaje da nije u pravu i radi na popravljanju nastale štete. Prepoznavanje nečije greške je vrlina, a prvi korak ka slobodi, oproštaju, miru i uspjehu u braku. Ako ne priznaje svoje pogreške, morate mu pomoći svojim primjerom, priznajući svoje.

Zatražite oprost ako ste pogriješili i recite mu da ste otvoreni da ga slušate i opraštate mu. Učinite sve što možete kako biste ga razumjeli dok počne priznavati svoje pogreške. Kad muškarac može priznati svoje pogreške, njegova supruga je najsretnija žena na svijetu.

Zna te i poštuje tvoj ukus

Zna li vaš muž vašu omiljenu boju, vaš omiljeni show ili vaš omiljeni okus sladoleda? Ako vaš muž obraća pažnju na sitnice poput vaših sviđanja i vaše nezadovoljstva i uspijete ih se prisjetiti u trenucima koji vam najviše trebaju, držite ga.

Muž koji vas voli moći će se prilagoditi vama i odbaciti njegove vlastite sklonosti kako bi stvari funkcionirale. Budite strpljivi prema suprugu ako se on još uvijek bori da prepozna vaše sklonosti. Recite mu koliko se divite njegovom stavu i njegovoj želji da se promijeni zbog vas. Zapamtite, svaka promjena koju pokušava napraviti je iz ljubavi.

 pozitivanstav.com