Malu Kaju je u šumi silovao očuh, dok je majka pušila cigaretu i čuvala stražu: Potresne reči sudije koje i dalje pamtimo

Region

“Ljubavnici iz pakla”, kako su ih mediji tada nazvali, silovali su i ubili trogodišnju devojčicu Katarinu Janković te 2005. godine u Zvezdarskoj šumi. Mališa Jevtović (47) osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora, 40 godina, dok je njegova nevenčana supruga Ana Filipović osuđena na 37. Jeziv zločin koji su pre 17 godina počinili i dalje je jedan od najjezivijih koji su se dogodili u poslednje 2 decenije na ovim prostorima.

U nedelju, 17. jula 2005. godine, u popodnevnim časovima Ana i Mališa su doveli trogodišnju devojčicu u Kliničko bolnički centar „Zvezdara“ tvrdeći da je Mala Kaja pala sa kreveta i da odatle potiču modrice koje su lekarima bile sumnjive od samog starta, pa su ceo slučaj prijavili policiji. Te večeri, trogodišnja Katarina Janković je preminula i tada je klupko ovog jezivog zločina počelo da se odmotava.

Rezultati obdukcije pokazali su da su maloj Kaji bili pocepani unutršanji organi što je ukazivalo na to da je devojčica duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Šta se desilo u Zvezdarskoj šumi?
Ana je ostala kod česme da zapali cigaretu, a svom partneru je dozvolila da sa ćerkicom ode dublje u šumu. Mališa je Kaju odveo do napuštene građevine gde je tukao po glavi i celom telu, a onda je i silovao. Majka je za to vreme „čuvala stražu“. Nakon stravičnog zlostavljanja, devojčica je bila prljava i povraćala je. Bez imalo savesti, odveli su je kući, okupali, a onda seli da večeraju.

Katarina je bila u nesvesti, njeno telo je zbog posledica silovanja bilo plavo i ukočeno. Tek tada su je poveli kod lekara, ali je bilo prekasno.

Tokom dalje istrage zločina utvrđeno je da je Mališa u više navrata seksualno zlostavljao malu Kaju, uz saglasnost njene majke.

Mališa Jevtović i Ana Filipović se u ovom trenutku nalaze iza rešetaka. Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Sudija rasplakao celu sudnicu
Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva bes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

„Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom“, rekao je tada sudija Sofrenović.

Inače, Jevtović je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete „zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova“. On je tvrdio da su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke „Zabele“. U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta.

Majka monstrum nalazi se u Zatvoru u Požarevcu na izdržavanju zatvorske kazne od 37 godina. Prema pisanjima medija, angažovana je u krojačkoj radionici i ponaša se sasvim normalno, dok je njen nevenčani suprug navodno promenio veru u zatvoru i prešao u islam.

Ovaj jeziv zločin „Ljubavnika iz pakla“ se već drugu deceniju za redom nalazi na stupcima crne hronike i ne prestaje da šokira i zgražava srpsku javnost.

nova.rs