VODILA SAM LJUBAV 365 DANA BEZ PREKIDA, I DALJE OSEĆAM POSLEDICE: Ispovest spisateljice kojoj je OVA ODLUKA preokrenula život

Zanimljivosti

Nakon što sam se jednog dana pogledala u ogledalo u meni se nešto prelomilo, počela je svoju priču Britani Džibons, britanska spisateljica i majka troje dece.

Kako kaže, tada je odlučila da vodi ljubav baš svaki dan, 365 dana zaredom, i uspela je u tome. Britani je opisala svoje iskustvo i otkrila šta ju je na to navelo. Bilo je to pre nekoliko godina, ali pozitivne posledice oseća i danas.

Ovo je njena ispovest:

Brzo nakon trećeg porođaja izlazila sam iz kade i pogledala se u ogledalo. Pomislila sam: “Šta moja mama radi u kupatilu?”. Od tog trenutka nisam želela da budem gola. Gasila sam svetla tokom seksa, odećom sam prekrivala stomak i grudi i čekala da suprug izađe iz sobe kako bih se presvukla.

Godine su prolazile, a to što ne želim da pokažem golo telo počelo je da me zabrinjava. Zapitala sam se seća li se moj suprug kako izgledam gola. Tada mi je palo na pamet da imamo seks svake večeri, i tako 365 dana. Na tu ideju sam došla nakon razgovora s prijateljicom koja je to isto radila, baš svake noći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittany Gibbons (@brittanyherself)

 

U početku mi je ideja o seksu svake noći zvučala odbojno, ali i pomalo intrigantno jer bi me to nateralo da gledam svoje golo telo svakog dana. Mislila sam “Prekrivač će se u nekom trenutku pomeriti, a svetla će ostati upaljena.”. Iako sam samo želela da se izvalim na krevet, grickam nešto i gledam televiziju.

Prolazili su meseci i ja sam tome počela da se radujem. Imali smo seks i kad sam imala menstruaciju. Seks je postao više od seksa, probudili su se neka osećanja. Postali smo romantičniji, više smo se dodirivali i svako jutro smo se strastveno ljubili pre odlaska na posao. Veza nam je postaja čvršća i bolja.

Ponovo sam uživala u seksu, uživala sam u svom telu i napokon sam prestala da skrivam svoje fizičke nedostatke. Prihvatila sam da izgledam tako kako izgledam. Po prvi put mi je bilo važnije da seks bude dobar nego da mi stomak izgleda ravnije.

Nakon godinu dana prestala sam da nosim odeću kad ne treba i opušteno sam odlazila u kupatilo gola. Veza sa mojim suprugom i mojim telom se neverovatno promenila. Sada, nakon tri godine, i dalje imamo seks baš

svaku noć.

Iz svega ovoga smo oboje naučili koliko je seks važan da bismo bili srećni u braku. Naučila sam da budem bolja supruga, bolja majka i sigurnija sam u sebe, osećam se dobro u svojoj koži.

I za kraj – nikada se nije radilo o tome da me neko želi, već o tome želim li ja samu sebe. I trebalo mi je samo godinu dana seksa da bih to shvatila, preneo je portal goodhousekeeping.com.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)