Sestre ROŠTILJALE, Pile Vino I Snimale Se: Nisu Slutile Da Će Se Posle Nekoliko Sekundi Uslediti HOROR

Zanimljivosti

Sestre ROŠTILJALE, pile vino i snimale se: Nisu slutile da će se posle nekoliko sekundi uslediti HOROR

Sestre Brenda Tomas i Hajla Kilijan delile su zagrljaje, osmehe i čaše vina na porodičnom roštilju u Južnoafričkoj Republici, ne sluteći da će za svega nekoliko trenutaka veselje prerasti u tragediju. Nakon ovih blaženih porodičnih scena usledilo je ubistvo i nemilosrdna tortura dok je naoružana banda nasrnula na porodicu, koja je roštiljala i domarala na jednoj farmi.

Petorica muškaraca sa fantomkama i narandžastim kombinezonima izašla su iz zasede, nečujno krenula prema grupi i zapucala. Hajla (63) je pogođena u leđa, a metak iz kalibra 9mm probio joj je srce, te je završila u lokvi krvi i preminula na licu mesta.

Brenda (64), njen suprug Britanac Dejvid, i prijatelj Šon Vorster bili su vezani i nemilosrdno pretučeni. Banda im je, kako prenosi Miror, tražila novac i oružje, a sve vreme su ih vređali i urlali kako “mrze belce”.

Užasno nasilje dogodilo se u aprilu 2018. na farmi Tomasovih, u trenucima kada je Dejvid (69) svirao gitaru i pevao pesme, dok je Šon (54) kuvao piletinu. Hajlina smrt bila je početak dvosatnog mučenja. Brenda je uspela nekako da se odveže i pobegne, ali je odmah nakon toga uhvaćena, odvučena nazad i ponovo pretučena.

Neverovatno, ali Brenda se ponovo oslobodila i trčala preko travnjaka prepunih zmija i škorpiona kako bi pronašla nekog i potražila pomoć.

Zločinačka grupa se uspaničila i pobegla u Dejvidovom automobilu, nakon što su oteli oko 2.000 dolara iz sefa, kao i nakit, oružje i municiju, ali ih je policijaa kasnije sustigla i uhapsila. Četvorica muškaraca osuđena su pred Višem sudu okruga Džordž u prošle nedelje.

Hajlin suprug Hejn (69), penzionisani policijski komandir koji nije bio na zabavi, pozdravio je osude kao “konačno zatvaranje” slučaja, uprkos tome što jedan član bande nije pronađen. Pred sudom su se našli petorica muškaraca: Sakumzi Benja (30), Nkosihetu Nokuza (26), Msomi Nikani (26), Monvabisi Maki (24) i Ksolusani Mioi (30).

Oni su svi negirali zločin, a sud je osudio četvoricu počinilaca, dok je Mioija oslobodio. Dejvid i njegova supruga iz Južne Afrike Brenda prodali su svoju farmu nakon noćne more i preselili se u Ho Ši Min u Vijetnamu da bi počeli iznova, ali su prisustvovali suđenju.

– Banda se pojavila u mrklom mraku, u stilu komandosa, iza Hajle i mogao sam da vidim bar jedan pištolj, kao i čoveka koji je ispalio hitac. Hajla je umrla momentalno i jedina spasonosna milost za nas je to što nije znala da je u opasnosti i nije prolazila kroz muke – kazao je Dejvid.

Nakon osuđujućih presuda, Brenda je ispričala kako je pobegla od otmičara.

– Nakon što su me uhvatili u prvom pokušaju bekstva, pretukli su me i zaboravili na mene. Ležala sam pretvarajući se da sam onesvešćena. Pokušavala sam i nekako uspela da oslobodim ruke, a zatim i noge i bežala sam – kazala je ona.

Dejvid i Brenda, koji su se u međuvremenu razveli, upoznali su se u Dubaiju, gde je on radio kao inženjer za jednu američku korporaciju, a ona predavala umetnost u školi. Venčali su se osam godina kasnije u Velikoj Britaniji.

(objektiv.rs)