Momak je pitao duhovnika zašto mu se dešavaju samo problemi – Odgovor će dugo pamtiti

Zanimljivosti

Živimo u teškim vremenima. Sve je manje pobožnih i smirenih ljudi, a nismo ni svjesni da su pobožni ljudi budućnost i da će molitve spasiti budućnost naše djece.

Ispričaću vam priču o jednom momku kojem su se dešavle samo loše stvari, pa je otišao kod svog duhovnika da ga zamoli za pomoć, da mu kaže zašto se sve to dešava. Bio je skrhan i izmoren i samo je htio znati zašto mu se sve to dešava.

Duhovnik nije imao odmah odgovor na njegovo pitanje, pa mu je rekao da dođe sutra i da će se cijelu noć moliti Bogu za njega. Mladić je u tišini otišao i vratio se sutra. Ponovo je postavio isto pitanje. Starac je ovaj put znao šta da mu odgovori. “Sine, sjedi da ti kažem.

Nezgode su dio života, ali ti si bio spaše zahvaljujući molitvi. Kada ti se prvi put desila nezgoda i kada si izgubio prijatelja, spasile su te majčine molitve. Ti si iz te nezgode izašao živ. Kada ste upali u rijeku, kada si se gušio, ali si ipak preživio tada te spasila bakina molitva.

Ona je cijeli život provela u molitvi i vjeri. Sjeti se da si izgubio dva prijatelja i tada. Sjećaš li se kad si zaboravio da ugasiš šporet, a otišao si spavati, pa te odjednom nešto trgnulo iz sna. Shvatio si da gori zavjesa u kuhinji i da se plamen širi, ali ti si bio spašen. Za to se zahvali mirnom i vjernom ocu.

Sve nezgode koje su ti se desile vode nekuda i u svakoj od njih bio si spašen. Hoćeš li da čuješ još?” Momak je stajao mirno. Na licu mu se vidjelo da je uznemiren jer nikada o tome nije pričao. Starac se tada zaustavio, shvatio je da mladiću nije jasno ništa.

Objasnio mu je da mu je sam Bog rekao sve što treba da zna. I prenio mu je poruku da treba da se moli i da čini dobra djela. Molitva je naš spas i molitva će nas približiti Bogu, a kada smo uz Boga nemamo čega da se plašimo.

infopult