Moj dečko ‘svemirac’: Uvjerio ju je da živi u svemiru, poslala mu 230.000 kn za kartu do Zemlje

Zanimljivosti

Jedna 65-godišnja Japanka zaljubila se u ‘astronauta’ koji ju je uvjerio da će ju oženiti kad dođe u Japan, ali mu treba novac jer si ne može priuštiti kartu od Međunarodne svemirske postaje do Zemlje.

Nepoznata 65-godišnja Japanka nasjela je na nevjerojatnu prijevaru. Naime, u lipnju se putem Instagrama počela dopisivati s čovjekom koji je tvrdio kako živi u svemiru i treba mu novac za kartu do Zemlje kako bi se našao u njenom zagrljaju. U tu svrhu poslala mu je preko 230 tisuća kuna, prenose japanski mediji.

Par se preko Instagrama počeo dopisivati 28. lipnja, a domišljati prevarant uspio je Japanku uvjeriti da je ruski astronaut koji živi na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

‘Astronaut’ joj je počeo izjavljivati ljubav i obećao joj je da će doputovati u Japan kako bi se oženili. Međutim, od toga ih je dijelio jedan problem. ‘Astronaut’ nije imao novca za povratnu kartu do zemlje.

Kažu da je ljubav slijepa pa mu je ona, naravno, počela slati novac za povratak. Nakon pete uplate u 20 dana shvatila je da njena svemirska ljubavna priča možda ipak nije stvarna.

Obratila se policiji i doživjela hladan tuš kada je shvatila da njen Romeo ne živi zaista u svemiru i da ne postoje redovne linije raketa koje putuju na relaciji ISS – Zemlja.

Prema pisanju lista Yomiuri, Japanka se zaljubila u fotografije koje je njen ‘ljubavnik’ objavljivao iz svemira, a dojmilo ju je i to što je iz prve znao imenovati svemirske agencije poput NASA-e i JAXA-e.

24sata