IMATE LI ŽUTE MRLJE U OČIMA? EVO ŠTA TO ZNAČI, ODMAH LJEKARU DOK NIJE KASNO: Nije Bezazleno Kao Što Mislite!

Zdravlje

IMATE LI ŽUTE MRLJE U OČIMA? EVO ŠTA TO ZNAČI, ODMAH LJEKARU DOK NIJE KASNO: Nije bezazleno kao što mislite!

U očima možete vidjeti simptome brojnih bolesti zbog kojih bi trebali promijeniti vaše životne navike, ali i potražiti liječnika. Primjerice, većina ljudi ima podočnjake i svi misle da su oni samo znak neispavanosti. No, to nije uvijek tako…

Tamni krugovi ispod očiju:

Nazivamo ih podočnjaci i oni su definitivno jedan od znakova manjka sna i neispavanosti. U prosjeku, čovjeku je dnevno potrebno od sedam do osam sati kvalitetnog sna kako bi preko dana mogao funkcionirati. S druge strane, nutricionisti upozoravaju kako nedostatak sna može prouzročiti brojne zdravstvene probleme. Nutricionistkinja Cassandra Barns kaže da manjak sna može prouzročiti probleme sa štitnjačom i anemiju, piše Daily Mail. Također, uzrok podočnjaka može biti i intolerancija na pojedinu hranu, poput glutena i kravljeg mlijeka. Zato, ako dovoljno spavate, a i dalje imate tamne podočnjake, provjerite svoje zdravlje.

Žute bjeloočnice:

Ako vam bjeloočnice postanu žućkaste, odmah posjetite liječnika jer je to znak da nešto nije u redu s vašom jetrom. Žute bjeloočnice znak su i hepatitisa, ali i žutice. Kako bi spriječili bolesti jetre, trebate smanjiti unos alkohola u organizam, kao i biljnih ulja i šećera te se više hraniti povrćem, jajima, lukom i češnjakom te piti toplu vodu s limunom ujutro na prazan želudac da bi pročistili organizam.

Krvave oči:

Krvave oči također su znak da biste trebali posjetiti liječnika. One mogu biti simptomi konjunktivitisa, blefaritisa, uveitisa i glaukoma, ali i različitih alergija. No, oči često znaju biti krvave i nakon rada za računalom. Osobe koje cijelo radno vrijeme provode za računalom, trebale bi više odmarati svoje oči. Dr. Elouise Bauskis kaže kako bi svakih sat vremena 5 do 10 minuta trebali uzeti stanku i ”maknuti” oči s ekrana.

(novi.ba)