Ekskluzivno: Đokovića na ulici zaustavila prodavačica posebnog časopisa, njegov gest je za divljenje

Region

Novak Đoković je čovek velikog srca! Naša ekipa je u to mogla i lično da se uveri, kada smo ga primetili u Beogradu slučajno na ulici.

Krenuli smo na neki drugi teren, a naišli na Novaka Đokovića, koji se posle trijumfa u Astani vratio u svoj rodni grad.

Iako je svetska faca, Đoković se u Srbiji ponaša kao običan čovek, spreman da popriča sa svakim, kao što je to bio slučaj i sada, kada mu je prišla starija gospođa, koja prodaje časopis “LICEULICE”.

Ovaj časopis prodaju osobe koje su na društvenim marginama, koje su na ivici siromaštva ili pate od određenih bolesti.

Ukoliko ste šetali Beogradom, nemoguće je da nekada niste naleteli na njih, a nažalost, često mnogi u žurbi samo prođu pored njih. Ne i Novak Đoković, koji je pokazao i ovim činom da ne samo da je veliki šampion, već i još veći i bolji čovek!

Đoković je zastao i porazgovarao bar pet minuta sa gospođom, a na kraju je i kupio časopis, čime je pomogao i njoj, ali i organizaciji koja pokušava da ljudima sa margine, koje malo ko primećuje, pomognu u socijalnoj i ekonomskoj inkluziji.

Oni kroz prodaju časopisa prave prvi korak u prevazilaženju nemaštine, beskućništva i socijalne isključenosti.

Nema sumnje da je ovaj Novakov gest ovoj gospođi ulepšao dan, a možda će i mnoge naterati da ubuduće, kada ih neko od prodavaca ovog časopisa zaustavi na ulici, ne ubrzaju korak i skrenu pogled u stranu

(Telegraf.rs