Niste stare, tek počinjete živjeti: Zašto žene u 40-im imaju više mogućnosti od žena u 20-im

Zanimljivosti

Društvo u kojem živimo stvorilo je mnogo stereotipa. Jedan od njih kaže da su žene poslije 40. godine života stare i da je to tačka u kojoj životno zadovoljstvo treba da postane prošlost.

Zapravo, stvarnost je mnogo drugačija. Svijet se razvija, a sa njim i ljudi. Nakon 40. godine života žena tek počinje da živi. Svako životno dobra je divno, a ovo naročito, i nema potrebe da vraćate vrijeme mladosti da biste se podsjetile kako sreća izgleda.

Kada napunite 40 ili kada pređete te godine imate mnogo više iskustva i mogućnosti nego jedna mlada žena u svojim dvadesetim godinama. Samo je važno da budete svjesne ovoga, da shvatite koliko moći imate. Onda ćete od života dobiti sve što ste željeli. A ovo su tri razloga zašto je žena tada tako moćna.

. Nakon 40. godine života žena ima sposobnost da bude nezavisna i slobodna. Mlade žene moraju da pristanu na različite poslove, a sve kako bi stekle iskustvo i kako bi došle do rezultata koji se od njih očekuju. Kada ste zrela dama to više nije važno. Razvijeni ste, karijeru ste izgradili, posao ste pronašli.

Sada sebi možete da priuštite sve. 2. Sa 40 godina žena ima gomilu životnog iskustva, pa će lakše i brže da procijeni teške stvari i tako će izbjeći priliku da pogriješi. Nakon toliko iskustva donošenje različitih odluka, čak ia onih najtežih, je mnogo lakše.

ada ste mladi morate pomno da mislite o svmeu jer ste neiskusni. Kada uđete u petu deceniju života stvari se mijenjaju, životno iskustvo je tu i brže donosite zaključke i odluke. 3. Kada dođete do tih godina u vašem životu ćete ostati okruženi samo onima koji su vam iskreni i pravi prijatelji.

Ljudi tokom našeg života dolaze i odlaze, približavaju nam se i udaljavaju se od nas. Do 40. godine života već smo formirali krug svojih prijatelja i u njemu su samo oni koji nam zaista nešto znače i koji vrijede u našem životu. Drage dame, uživajte u svom životu u svim životnim dobima!

infopult