Ako je žena bila sa više muškaraca to ne znači da je loša – Već da je više puta dala šansu ljubavi

Zanimljivosti

Pitati partnera o njegovoj intimnoj istoriji je kao da kroz prste gledate horor film, pokrijete lice – i ne želite gledati šta se dešava. Nivo stresa raste. I dok je iskrenost važna, nije uvijek lako ulaziti u detalje prošlih veza. U stvari, od vas se ne traži da ulazite u detalje.

Vaš partner mora znati vaše namjere u vezi s njim, šta želite i očekujete, vaše ciljeve. Ali što se tiče broja bivših… to ne mora znati. Na vama je da odlučite šta želite da podjelite o svojoj prošlosti, i da budete iskreni o tome šta želite od svoje sadašnjosti.

Budite iskreni u pogledu svojih osjećaja i namjera, a brojevi o prošlosti mogu stvoriti probleme. Zato budite oprezni kad o ovome govorite. Ako osoba misli da broj partnera nekako određuje vaš karakter, onda je to već loš znak. Ova brojka ne određuje ništa i ne može reći da li ćete biti dobar partner ili ne.

To je samo broj. Ako vas partner zadirkuje koliko ste imali prije njega, ako vas sramoti zbog toga ili stalno to nabija na nos, to je crvena zastava u vezi. Osoba može biti zainteresovana za vaše prošle veze, ali ne za određene brojeve. Prikladno je pitati:

„Da li ste bili u dugoj vezi? Kakva je bila? Da li ste voljeli / patili? Ako partner želi da zna broj, bolje ga je pitati ZAŠTO. Zašto je to njemu/njoj važno? Možda ga/nju nešto muči? Otkrijte razlog i riješite ga. U svakom slučaju, na vama je da odlučite da li ćete reći svoj broj ili ne. Ali ne morate. Svako ima pravo na lične granice i privatnost.

pult24.info