Umro mali Filip (12) koji se godinama borio protiv sarkoma: “Ti si Fićo sunce mog neba, volim te sine moj”

Crna hronika

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami

Filip Ivanović, dvanaestogodišnji dečak koji se protekle četiri godine hrabro borio sa monofaznim sinovijalnim sarkomom, preminuo je, objavio je njegov otac.

– Moj voljeni i hrabri sin je polozio svoj mač u borbi sa neizlecivom bolešću i otisao među anđele. Posle skoro 4 godine borbe i pobeda nad bolešću svojom hrabrošću kada ni lekari nisu verovali u sva njegova čuda, jednostavno vise nije mogao i otišao je na lepše mesto. Ti si Fićo sunce moga neba i znam da ćeš i odozgo svojom nesebičnom ljubavlju i osmehom obasjavati moj život 🙏.Volim te sine moj, i jedva čekam da te vidim opet u Carstvu Nebeskom – napisao je njegovm otac

Filip je rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip se nakon odrađene operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Filip je lečenje nastavio u bolnicama u inostranstvu.

(Telegraf.rs