Ova je žena tokom 47 godina života posvojila 45 siročadi

Zanimljivosti

Skromna žena iz Kine je tijekom 47 godina posvojila je 45 siročadi, od kojih su neki odrasli i postali liječnici i odvjetnici.

Žena (71) iz kineske provincije Shanxi, posljednja je četiri desetljeća svog života posvetila usvajanju i odgajanju djece bez roditelja, vodeći računa da imaju hranu na stolu i pristup obrazovanju.

Iako je svojim skromnim prihodom jedva uzdržavala i sebe, Kong Zhenlan nije mogla svaki dan hodati uz sirotište u okrugu Jixian i gledati toliko djece u užasnom siromaštvu.

Jednog dana zaustavila se i uzela jedno siroče u ruke; tad je znala da mora napraviti nešto što će mu poboljšati život.

Skromna žena počela je posvajati napuštenu djecu i odgajati ih kao svoje

Tijekom 47 godina posvojila je 45 siročadi, od kojih su neki odrasli i postali liječnici i odvjetnici, prenosi Oddity Central.

Njezino najstarije posvojeno dijete danas ima 45 godina, dok je najmlađe staro tek devet mjeseci.

Danas je njena odrasla djeca financijski podupiru, donirajući neke od svojih mjesečnih plaća kako bi pomogli u odgoju svoje mlađe braće i sestara, ali u početku žena je morala biti zahvalna na onome što je imala.

A to nije bilo puno. Sav novac trošila je kako bi osigurala da djeca imaju mlijeko i proso (okrugla žitarica žute boje) za jelo, a ako ne bi ostalo ništa za nju, tražila je ostatke u lokalnim kantama za smeće. Tijekom godina obitelji su pomogli i brojni brižni ljudi koji su čuli za njihovu priču.

Skromna žena nedavno je za Pear Video otkrila kako posljednjih 40 godina spava samo dva sata dnevno. Ode spavati oko ponoći, nakon što spremi djecu za spavanje i završi s poslovima, i zatim ustaje oko 2 sata provjeriti jesu li sva djeca prekrivena dekama. Kaže kako se na to naviknula te da je malo sna mala cijena koju plaća kako bi njezina djeca odrasla zdrava i sretna.

Smatra da je obrazovanje najbolji lijek za siromaštvo

Kong Zhenlan oduvijek je vjerovala da je obrazovanje najbolji lijek za siromaštvo pa se pobrinula da sva njena usvojena djeca stavljaju školu na prvo mjesto. Sva njezina djeca pohađala su školu, a neki su čak studirali i nastavili graditi karijeru kao liječnici i učitelji.

“Od rane dobi poticala sam ih da marljivo uče i da paze na satu”, kaže Kong. “Rekla sam im da je njihova dužnost učiti i da im je to jedina prilika da naprave nešto od sebe.”

Usprkos starosti i borbi sa zdravstvenim problemima, Kong Zhenlan i dalje posvećuje svoj život brizi za posvojenu djecu. Njezina je priča u Kini prošli mjesec postala viralna, a tisuće korisnika interneta nazvale su je sveticom te hvalile njezine nesebične akcije.

saharica247