Ova žena je za 47 godina života usvojila 44 siročadi (VIDEO)

Svijet

Skromna žena iz Kine je tokkom 47 godina usvojila 44 siročadi, od kojih su neki odrasli i postali lekari i pravnici.

Žena (71) iz kineske provincije Shanxi, je poslednjih četiri decenije svog života posvetila usvajanju i odgajanju dece bez roditelja, vodeći računa o njihovoj ishrani i iobrazovanju.

Iako je svojim skromnim prihodom jedva izdržavala i sebe, Kong Zhenlan nije mogla svaki dan prolaziti pored sirotišta u provinciji Jixian i gledati toliko dece u kako žive užasnom siromaštvu.

Jednog dana zaustavila se i uzela jedno siroče u ruke i tad je shvatila da mora učinitii nešto što će mu poboljšati život. Skromna žena počela je usvajati napuštenu djecu i odgajati ih kao svoje. Tokom 47 godina usvojila je 45 siročadi, od kojih su neki odrasli i postali lekari i pravnici, prenosi Oddity Central.

Njeno najstarije usvojeno dete danas ima 45 godina, dok je najmlađe staro tek devet meseci.

Danas je njena odrasla deca financijski pomažu, kako bi pomogli u odrastanju svoje mlađe braće i sestara, ali u početku žena je morala biti zahvalna na onome što je imala, a to nije bilo puno.

Sav novac trošila je kako bi osigurala da deca imaju mleko i proso, a ako ne bi ostalo ništa za nju, tražila je ostatke u lokalnim kantama za smeće. Tokom godina porodici su pomogli i brojni brižni ljudi koji su čuli za njihovu priču.

Skromna žena nedavno je za Pear Video otkrila kako poslednjih 40 godina spava samo dva sata dnevno. Ode na spavanje oko ponoći, nakon što decu smesti u krevet i završi s poslovima, i zatim ustaje oko 2 sata kako bi proverila da li su sva deca pokrivena i nastavila sa svakodnevnim obavezama. Kaže kako se na to navikla i da je malo sna mala cena koju plaća kako bi njena deca odrasla zdrava i srećna.

Smatra da je obrazovanje najbolji lek protiv siromaštva

Kong Zhenlan oduvek je verovala da je obrazovanje najbolji lek protiv siromaštva pa se pobrinula da sva njena usvojena deca stavljaju školu na prvo mesto. Sva njena deca pohađala su školu, a neki su čak studirali i nastavili graditi karijeru kao lekari i učitelji.

“Od rane mladosti podsticala sam ih da marljivo uče”, kaže Kong. “Rekla sam im da je to njihova dužnost i da im je to jedina prilika da naprave nešto od sebe.”

Usprkos starosti i borbi sa zdravstvenim problemima, Kong Zhenlan i dalje posvećuje svoj život brizi o usvojenoj deci. Njena je priča u Kini postala viralna, a hiljade korisnika interneta nazvale su je sveticom i hvalile njeno nesebične delo.

kutaknet.com