SAHRANJENA DJEVOJČICA KOJU JE UBIO OTAC U VRŠCU Tužna povorka je ispratila na vječni počinak, neutješnoj majci pozlilo na groblju

Region

Devojčica (2) koju je otac Marko B. ubio u Vršcu, a potom izvršio samoubistvo, sahranjena je danas na lokalnom groblju. Njena majka Suzana u suzama je ispratila ćerku, a kada su kovčeg sa telom devojčice spustili u raku, nesrećnoj ženi je pozlilo pa se onesvestila.

Ubrzo je na groblje stigla i Hitna pomoć, čije su ekipe ukazale pomoć očajnoj ženi.

Devojčica je sahranjena oko 16 časova, a nju su u tužnoj povorci na večni počinak, osim majke, ispratili rodbina i prijatelji.

Nesrećno dete ubio je njen otac Marko, koji se potom obesio. Kako je nakon istrage ovog zločina koji je pogodio Srbiju utvrđeno, on je godinama zlostavljao svoju suprugu Suzanu, a imao je i presudu za nasilje u porodicu. Uprkos tome, Centar za socijalni rad je dozvolio ocu da viđa dete, iako se majka tome protivila.

Kako je “Blic” pisao, kobnog dana, Marko je uzeo devojčicu, odveo je u stan koji je iznajmljivao, a onda poslao ženi poruku da će ubiti i dete i sebe. Nažalost, svoju jezivu nameru je i ostvario

Dva dana nakon ubistva deteta u Vršcu porodica, prijatelji i poznanici, ali i komšije ne mogu da dođu k sebi zbog tragedije koja je zadesila ovaj grad. O ubistvu malog deteta priča se na svakom ćošku, a zlostavljanje koje je trpela Suzana, majka ubijene devojčice od strane ubice Marka, sada je isplivalo na površinu.

Kako pričaju, Marko se u stan gde je izvršio stravični zločin doselio pre manje od dva meseca. Viđali su ga povremeno, ali o njemu retko ko iz komšiluka ima šta da kaže.

– Uredno se javljao, nismo znali da li dete živi sa njim – kaže jedna komšinica.

Ona je sa nama podelila scenu koju je doživela danas u Vršcu. Srela je majku dečaka koji je se družio sa ubijenom devojčicom. Drhtavim glasom, ispričala joj je da ne zna kako sinu da objasni da nema više drugaricu, da je on traži i plače za njom.

– Rekla mi je da je devojčica bila nerazdvojna sa njenim sinom. Da su zajedno jeli, spavali…Dečak neprestano plače za njom – priča nam naša sagovornica.

cik.media.com