“PRVO DETE SAM IZGUBILA PRE OSAM GODINA, A SAD MI JE SIN UMRO U NAJGORIM MUKAMA” Potresna ispovest majke stradalog mališana iz Bačkog Petrovca

Zanimljivosti

Miroslava M. (28), majka stradalog dečaka (2) iz Bačkog Petrovca, koji se ugušio u kući u Bačkom Petrovcu kaže da joj je svaki sekund sve teži jer je imala ideju da povrati starateljstvo nad decom, a sada je ostala bez jednog od svojih anđela.

Neutešna majka ističe da je molila bivšeg supruga Rastislava P. da joj ostavi starateljstvo upravo za malenog dečaka koji se ugušio pre dva dana u kući, ali on to nije želeo ni da čuje.

Ona navodi da je Rastislav P, njen bivši suprug, stalno napominjao da deca nemaju majku već samo oca.

– Od početka su moja deca živeli loše jer su pokojna majka mog supruga i njegova tetka pričali da deca nisu njegova. Sva trojica su bili bele puti i plave kose. Sa prvim detetom su tražili DNK. Nakon što je uzet bris, oni su mene izbacili iz kuće u čarapama. Bosa sam išla ulicom sa malim detetom u naručju. Govorili su mi da sam svašta, da je dete tuđe.. Kada je potvrđeno da je njegovo, Rastislav me je molio da se pomirimo – tvrdi Miroslava za Novu.

Kako dodaje, poklekla je, a onda je usledila i nova prinova.

– Dobili smo drugog sina, plave kosice. Ista priča, tražili su DNK, ali ga nismo uradili jer je 2018. godine moj bivši suprug mene pretukao. Ostavila sam ga i otišla sa decom. On je namestio da dođu radnici Centra za socijalni rad i uzmu mi decu jer nije svako dete imalo krevet, već smo spavali na velikom francuskom ležaju. Uzeo je decu. Godinu dana mi nije dozvolio da vidim decu, iako je sudski rešeno da se dogovaramo. Onda je otišao kod moje mame, plakao i molio da me ubedi popričamo. Molio me je da se pomirimo, rekao mi je da smo i on i ja deca razvedenih roditelja i da naša deca ne treba tako da žive. Opet sam poklekla – tvrdi ona.

Ona dodaje da je sa trećim detetom, odnosno nastradalim dečakom, sve kulminiralo.

– Najmlađi sin je rođen 2020. godine. Obećao je da će se promeniti zbog dece, ali nije. Skoro nikada nije bio kod kuće. Povremeno je radio, ali je uglavnom bio u kafani. Sve sam sama radila, brinula sam i o kući i o deci. Pre mesec dana kada me je ponovo udario, otišla sam. Nisam ostavila decu već sam uvidela da sam im potrebnija živa nego mrtva, a pored Rastislava ne znam još koliko bih izdržala – kroz suze dodaje Miroslava.

Ne znam što me Bog ovako kažnjava”, kaže ona kroz suze.

Prvo dete sam izgubila pre osam godina. Porodila sam se, sve je bilo normalno, ali su mi na kraju rekli da je dete rođeno mrtvo. Posle sam rodila drugog sina, pa trećeg. Kada sam rodila ovog najmlađeg, bila sam presrećna. On je bio nekako poseban, iako su ga članovi porodice mog bivšeg supruga odbacivali. Sada sam i njega izgubila. Boli me što je preminuo u najgorim mukama. Boli me što je bio zdrav i prav, a nastradao je tuđom nemarnošću – zaključuje neutešna majka i dodaje da će pokrenuti sudski postupak da decu dodele njoj.

Podsetimo, Miroslava je ranije optužila muža da nije tačno da je kobnog dana njen bivši suprug otišao da pomogne starijem detetu, već je otišao u kafanu.

On je otišao u kladionicu i ostavio dete samo, videli su mu bicikl ispred lokala. Bio je pripit kada sam ga videla juče nakon tragedije. Tukao me je kada je bio pijan, a često nije ni bio kod kuće – ustvrdila jeMiroslava.

blic.rs