Ja sam očigledno glavni ustaša tamo. Srbija bi jeftiniju naftu, a mi? Što ćemo mi biti budale?’

Region

Iz Srbije su tijekom jutra stigle optužbe s političkog vrha kako Hrvatska stopira Srbiji dovod nafte preko naftovoda Janaf. Premijer Plenković je rekao kako Srbija može imati koju god naftu želi, samo ne rusku

Premijer Andrej Plenković je u Pragu gdje se održava prvi sastanak Europske političke zajednice. Poručio je kako je to prigoda da više od 40 zemalja svijeta raspravi sigurnosnu i energetsku situaciju u Europi.

– Ovo je novi pokušaj razgovora na jedan neposredan način – rekao je uoči sastanka, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i nove optužbe koje stižu iz Srbije. Podsjetimo, predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić izjavila je kako je Hrvatska stopirala Srbiji dovod nafte preko naftovoda Janaf, u sklopu novog europskog paketa sankcija Rusiji te ustvrdila da se Hrvatska pokazala kao neprijateljska zemlja.

– Vidio sam besprizorne i burne reakcije iz Srbije. Ja sam očigledno glavni ustaša tamo. Srbija ne može sjediti na dvije stolice – rekao je Plenković te dodao kako Srbija može dobiti koju god naftu želi, samo ne rusku.

– Kad bi im gospodarstvo bilo na koljenima, da građani nemaju benzin, to je drugo. Ali da će Srbija imati jeftiniju naftu, a mi? Što ćemo mi biti budale? – rekao je.

– Ja sam prvi puta doživio da sam ja ustaša, to je jedna retorika van svih okvira i svake pameti. Srbija neće biti ugrožena – poručio je.

24sata