Najzgodnija nogometašica sad je i najpraćenija: Ana probila brojku od milijun obožavatelja

Showbizz

Ana Maria Marković u rekordnom roku je postala planetarno popularna nakon što je debitirala u dresu švicarskog Grasshoppera za koji je u Kupu zabila četiri gola

O talentiranoj nogometašici hrvatskog porijekla sa švicarskom putovnicom, Ana Mariji Marković, prvi put smo pisali u studenom prošle godine kada je u debiju za švicarski Grasshopper zabila četiri gola.

Marković je tada na društvenim mrežama pratilo nešto više od 21.000 ljudi, a ta brojka iz mjeseca u mjesec rapidno je rasla. Atraktivna Ana Maria ubrzo se okrunila titulom najljepše nogometašice na svijetu, a objavama na Instagramu nerijetko bi pratitelje ostavila bez teksta.

U lipnju ove godine objavila je fotografiju iz Splita gdje voli doći na ljetovanje, a u manje od 12 sati prikupila je više od 65.000 ‘lajkova’.

Na Instagramu je tada imala više od 500.000 obožavatelja, a sada je probila čarobnu brojku od milijun pratitelja čime je postala najpraćenija hrvatska sportašica.

Primjera radi, hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić na Instagramu prati 209.00 ljudi, a Sandru Perković 123.000.

Kad nije na nogometnim terenima i u kopačkama, Ana se bavi modelingom, ali nerijetko ističe da bi se nogometašice i njihov trud trebao više cijeniti.

– Na terenu nije bitno kako izgledate, nego koliko ste učinkoviti. Tu smo svi jednaki. Bitno je kako tko igra i zabije gol – kazala je.
Izbornik Nenad Gračan u studenom prošle godine pozvao ju je u reprezentaciju uoči kvalifikacija za SP 2023., a do sada je odigrala sedam utakmica i zabila jedan gol.

24sata