‘Ja sam sretno oženjeni inženjer koji obožava nositi suknje i visoke štikle. I ne, nisam gej’

Showbizz

Njegovu hibridnu osobnost javnost je upoznala prije nekoliko godina. Postao je internetska senzacija nakon što su mu se fotke pojavile na društvenim mrežama

Inspiracija mi je Meghan Markle, to je trenutno moj stil odijevanja. Na ideju pencil suknje došao sam gledajući njezin lik u američkoj drami Suits. Oduvijek mi se sviđalo kako se odijevala. Nosila je pencil suknje i bijele bluze. Pomislio sam: ‘Pa, mogu to napraviti s muškom košuljom i još uvijek zadržati muškost’. Mislim da bi odjeća trebala biti rodno neutralnija, kaže Mark Bryan (61), inženjer robotike iz Teksasa u SAD-u koji s obitelji živi i radi u Njemačkoj.

Njegovu hibridnu osobnost javnost je upoznala prije nekoliko godina. Postao je internetska senzacija nakon što su mu se fotke pojavile na društvenim mrežama. Modne kombinacije koje on nosi su jedinstvene, vrlo su smjele i zanimljive. Iako je njegova pojava pomalo čudna, po opće prihvaćenim standardima, to što nosi mu nekako dobro stoji.

Čak se pojavio na Paris Fashion Weeku početkom ove godine. Nazvali su ga zvijezdom stila, a pistom je prošetao u crno-bijeloj jakni poprskanoj bojom s odgovarajućim čizmama do koljena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Prije nekoliko dana na jedan dan je ponovno posjetio Pariški tjedan mode kako bi vidio reviju Christiana Louboutina, jednog od najpoznatijih svjetskih dizajnera obuće.

– Bio sam u Parizu prošlog vikenda samo na jedan dan, kako bih prisustvovao reviji @Louboutinworld u petak navečer tijekom Pariškog tjedna mode! Upoznao sam toliko novih prijatelja, a također i neke stare prijatelje. Opet sam dobio priliku provesti nekoliko minuta razgovarajući sa samim čovjekom, Christianom Louboutinom – pohvalio se na Instagramu.

Za sebe kaže da je ‘sasvim običan muškarac koji voli nositi suknje’. Od pojavljivanja u javnosti do danas kod njega se, kaže, nije puno toga promijenilo, osim broja suknji i štikli u ormaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Iako neki misle da je homoseksualac, on to demantira. Sretno je oženjen, ima troje djece, a supruga ga voli takvog kakav je, velika mu je podrška. Čak mu i pomaže u odabiru modnih kombinacija. Njegov stil je doista jedinstven – od struka prema glavi izgleda kao pravi muškarac, a od struka do stopala je kao vrlo ženstvena žena sa malo jačim, dobro oblikovanim nogama.

– Objasnio sam djeci da moj stil odijevanja nema nikakve veze sa seksualnom orijentacijom i da nisam gej. Kći mi je jedna od najodanijih obožavateljica koja jedva čeka posuditi moje cipele – ispričao je.

Osjetio je, prisjeća se, veliko olakšanje kad je prije četiri godine napokon ‘izašao iz ormara’ i počeo bez osjećaja srama odijevati ono što je oduvijek volio nositi, a to su suknje i štikle.

Toliko sam se oslobodio predrasuda da na posao idem u takvim kombinacijama – ispričao je Mark koji je postao mnogima inspiracija motivirajući ih da budu ono što jesu.

Postao je velika senzacija, a samo na Instagramu ga prati preko 650.000 ljudi. I dok ga dobar dio podržava, ima i onih koji mu znaju dobaciti pokoji uvredljivi komentar.

Kolege na poslu su ga normalno prihvatili, čak kažu da je ‘Mark normalan tip koji se ponaša kao muškarac i vodi muške razgovore’.

Mark obožava voziti Porsche, trenira američki nogomet i smatra da ‘odjeća nema spol’.

– Uvijek su mi se sviđale cipele s visokom petom. Počelo je kad sam bio na koledžu prije četrdeset godina. Imao sam cimericu koja je bila posebna vrsta djevojke, koja je bila visoka kao i ja, ali je ipak voljela nositi štikle od 10 centimetara, tako da je uvijek bila viša od mene – prisjetio se.

Moja tadašnja djevojka potaknula me da isprobam njezine štikle i od tada ih stalno nosim. Nosio sam ih uz traperice, ali odrastao sam u prilično malom gradiću u zapadnom Teksasu, pa nisam baš ulazio u country western bar u visokim petama – nastavio je.

– Prije četiri godine dodao sam u svoju garderobu i suknje. Moja glavna poruka je da se ne osjećam ništa drugačije ni kada nosim suknju ni kada nosim hlače. Za mene je to samo krpica i modni stil. To nema nikakve veze sa seksualnošću ili nečim sličnim. Svoj stil nazivam ‘hibridnim’ jer je napola muški, a napola ženski, poput električnog naboja – priča.

Pojasnio je i zašto voli baš suknje, ne haljine
– Probao sam nositi haljine, ali mi iz nekog razloga jednostavno nisu pristajale. Ramena i dekolte nikada nisu izgledali kako treba, a rukavi su uvijek bili prekratki – ispričao je.

– Suknje mi omogućavaju bolje kombiniranje odjeće i čine me muževnijim iznad struka, a rodno neutralnim ispod njega. U običnim muškim hlačama nemam puno mogućnosti za raznolikost – pojasnio je i dodao da se u svojim modnim kombinacijama osjeća jako dobro, prenosi crfashionbook.com

24sata