ARMIN ŠEHAGIĆ U NEURAČUNLJIVOM STANJU UDAVIO MAJKU. SUD TRAŽI DA GA SE PRISILNO PREBACI U BOLNICU?

Crna hronika

Armin Šehagić je u pritvoru od 8. jula ove godine

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je okončalo istragu protiv Kakanjca Armina Šehagića te ga je optužilo da je u neuračunljivom stanju usmrtio majku Emiru, nekadašnju profesoricu i direktoricu u Gimnaziji Muhsin Rizvić u Kaknju.

– On je majku usmrtio na okrutan način, tako što je ušao u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda i razloga brutalno fizički je napao. Iznenada joj je počeo zadavati udarce rukama i nogama po čitavom tijelu i po glavi, zadajući naročito udarce oštećenoj u predjelu grudnog koša posebno na prednji zid grudnog koša sa desne strane. Šakama joj je stezao vrat kako bi je udavio.

Pri tome je vikao.

Tom prilikom je majci nanio višestruke povrede a ona je prevezena u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je preminula, stoji između ostalog u optužnici. Optuženi 25-godišnjak je nakon ubistva majke pokušao samoubistvo, te je prebačen na Neuropsihijatrijsku kliniku u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Tužilaštvo ZDK je Sudu predložilo da se optuženom privremeno odredi prisilni smještaj u zdravstvenoj ustanovi sukladno nalazu i mišljenju psihijatrijskog vještačenja.

crnahronika.info