PROVALIO U LOKAL PA GA OTJERAO ALARM, POLICIJI POZNAT ZBOG UBISTVA SUGRAĐANKE

Zanimljivosti

Miroslavu Tomiću (32) osumnjičenom da je prije nekoliko dana u naselju Dubrave, kod Brčkog, pokušao i pripremao teške krađe i nedozvoljeno držao oružje, određen je pritvor.

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

On je već osuđivan za slična krivična djela, ali i za ubistvo sugrađanke.

Sumnja se da je tokom noći između 27. i 28. septembra u Dubravama, provaljivanjem u ugostiteljski objekat „108“ pokušao tešku krađu.

Kamenom je razbio staklo na prozoru objekta, a zatim koristeći merdevine ušao u unutrašnjost objekta.

Pošto se aktivirao protivprovalni alarm osumnjičeni se, primijećen od vlasnika, udaljio sa lica mjesta ne završivši započeto djelo – navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

Iz Tužilaštva Brčko se navodi, da je u tom mjestu, od neutvrđenog perioda pa do 30. septembra, kada je uhapšen, u pomoćnom objektu držao ručnu bombu .

Uz bombu, policija je prilikom pretresa pronašla na istom mjestu skrivena sredstava za koja se sumnja da su bila namijenjena za izvršenje krivičnog djela teške krađe.Tomić je uhapšen 30. septembra.

Tomić je nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci jer je početkom godine u Dubravama izvršio provalu u jednu kuću, a zatim je zapalio.

hayat.ba