PROBUDILA SE PORED MRTVOG MUŽA, TU SU BILA I DJECA: MORALA JE DA ISPUNI ŽELJU KOJA KIDA DUŠU

Zanimljivosti

Jedna žena iz Velsa probudila se i zatekla svog dečka mrtvog pored nje, poslije čega je počela da spava sa svojom djecom jer se plaše da će i ona da umre u krevetu, piše Miror.

Amelija Taunson (29) iz Reksama bila je u vezi sa Demijenom Džounsom (30) devet godina. Iako je patio od epilepsije, kaže da je uvijek bio slika i prilika zdravog čovjeka.

Međtutim maja prošle godine počeo je da pati od poteškoća sa disanjem i hitno otišao u bolnicu, ali su mu doktori rekli da je samo povredio mišić dok je vježbao. Demijenovo stanje nije se poboljšalo, a kada je dva dana kasnije otišao u krevet, nije se probudio.

Preminuo je uprkos naporima njegove djevojke da ga reanimira.

– Počela sam sa reanimacijom Damijena, želeći samo da se probudi. Djeca su gledala kako sam pokušavala da ga oživim skoro 20 minuta dok smo čekali Hitnu pomoć. Za njih je to bilo užasno – rekla je Amelija.

Demijen je hitno prebačen u bolnicu, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Uprkos šoku i tuzi zbog tako iznenadnog gubitka voljene osobe, Amelija je rekla da je posljednja zajednička noć porodice bila savršena.

– Njegove posljednje riječi koje mi je uputio, noć prije nego što je preminuo, bile su “Volim te”. Gledali smo film u krevetu sa djecom, tako da smo proveli divno veče, svi zajedno. To mi je velika utjeha – rekla je Amelija.

Ona je dodala da imaju ogroman krevet u kojem su svi zajedno zaspali te kobne noći.

Amelija je opisala mučne trenutke kroz koje su kao par prošli. Ona je imala čak osam pobačaja, a njihova prva kćerka je rođena mrtva 2014. godine.

– Bili smo skrhani svakim pobačajem i Demijen je to veoma loše podnosio. Gubitak naše kćerke bio je posebno težak – kazala je žena i dodala da se njen partner nosio sa gubitkom tako što je naporno trenirao.

Taman kada su se spremali da odustanu od porodice, u maju 2015. na svijet su dobili sina Dejvida, a ubrzo potom i kćerku Esme-Rouz.

– Bili smo oduševljeni što smo konačno postali roditelji. Damijen je i sam bio kao veliko dijete, samo je želio da bude tata. Bili smo tako srectna mala porodica – kazala je ona.

Skoro godinu dana nakon što je Damien sahranjen pored njegove mrtvorođene kćerke Ave-Mej, Amelija je konačno saznala da je umro zbog nedijagnostikovanog srčanog oboljenja. Imao je srčanu aritmiju i stenotični ateroma koronarne arterije.

– Čekali smo devet mjeseci da saznamo zašto je Demijen umro. To je veliki šok. Izgledao je tako dobro i zdravo, još je i stalno bio u teretani – kazala je skrhana žena, dodajući da djeca i dalje spavaju sa njom, po njihovoj želji, jer se plaše da ne izgube i nju kao svog oca.

hayat.ba