ODGOJITELJICA UPOZORILA RODITELJE: OVO NEMOJTE OBLAČITI DJECI U VRTIĆ

Zanimljivosti

Roditelji često brinu oko toga šta obući svome djetetu za vrtić, a jedan od prigovora koji odgojitelji često upućuju je upravo način na koji djeca dolaze obučena u vrtić.

Iako roditelji znaju da je vrtić prostor za igru i učenje različitih vještina, te da dio vremena djeca provode vani, neki od njih svejedno ne razmišljaju o adekvatnoj odjeći.

Upravo se njima odlučila obratiti odgojiteljica Sara pa je na svom TikTok profilu objasnila šta nije praktična odjeća u vrtiću i usput zamolila roditelje da je ubuduće izbjegavaju.

Neodgovarajuća odjeća može dovesti do ozljeda

Ona je otkrila da postoji odjeća koja u vrtiću jednostavno ne funkcionše, ali i komplikuje stvari. Prvo što je spomenula bile su pantole s tregerima. Iako možda izgledaju slatko i praktično, odgojiteljica upozorava da otežava presvlačenje.

Druga zabranjena stvar u vrtiću trebale bi biti čarape koje na sebi nemaju zaštitu od klizanja. Sara navodi da je i to iz isključivo praktičnih razloga jer mnoga djeca skidaju papuče pa može doći do proklizavanja i ozljede.

Na samom kraju, ali nimalo manje važno, odgojiteljica je savjetovala roditeljima da svojoj djeci ne oblače bijelu odjeću ili bilo koju drugu svečanu garderobu. Tokom jela ili igre djeca se često zaprljaju, a kasnije roditelji nastale mrlje ne mogu nikako skinuti. Iako je bilo roditelja koji su negativno reagovali na objavljen video, većina se ipak složila sa savjetima ove odgojiteljice.

hayat.ba